- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Φλώρινας για τη διαχείριση της φτώχειας

Η θέση μας για το έργο που υλοποιεί ο Δήμος Φλώρινας «Εκπόνηση Σχεδίου Δράσης για την προετοιμασία και συστηματική αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και την εφαρμογή δράσεων κοινωνικής ενσωμάτωσης στο Δήμο Φλώρινας, με βάση τις προϋποθέσεις, κατευθύνσεις και προβλέψεις του ΕΣΠΑ 2014-2020 και άλλων συμπληρωματικών πόρων»

Στη συνεδρίαση της 5ης Οκτωβρίου 2016 του Δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας, πρώτο θέμα είναι η «χρονική παράταση της υπ’αριθμ. 8271/18.05.2016 σύμβασης παροχής υπηρεσιών» με την ανώνυμη εταιρεία LEVER A.E. ύψους 20.910,00 ευρώ.

Το θέμα που έρχεται προς συζήτηση μας δίνει την ευκαιρία να μιλήσουμε για την φτώχεια, μια φτώχεια που έφερε η μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενη πολιτική των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν και της λυκοσυμμαχίας της Ε.Ε.

Στο πλαίσιο της τραγικής αυτής διαχείρισης της φτώχειας, εφαρμόζονται διάφορα Σχέδια δράσης προβλεπόμενα από ΣΕ, ΕΣΠΑ και ΠΕΠ, σχέδια και δράσεις που αποτελούν ασπιρίνη στην αντιμετώπιση του καρκίνου της φτώχειας. Μέσα στην όλη υποκριτική προσπάθεια «αντιμετώπισης» της φτώχειας, αρωγοί προστίθενται ιδιώτες και ανώνυμες εταιρείες κερδοσκοπώντας πάνω στη μιζέρια της διαχείρισης της φτώχειας, μιας φτώχειας που ωστόσο ολοένα αυξάνει και δε μειώνεται με καμία ασπιρίνη τύπου επιδόματος αλληλεγγύης, διανομής ειδών πρώτης ανάγκης κλπ. Μέσα σε όλα, από τα ψίχουλα των προγραμμάτων αυτών δίνουμε 20.910,00 ευρώ σε μια ανώνυμη εταιρεία – την LEVER A.E. – η οποία επελέγη κιόλας με απευθείας ανάθεση !!! Έτσι ο δήμος αντιμετωπίζει την καταγραφή της φτώχειας σαν κάποιο ιδιαίτερο επιστημονικό πεδίο, τέτοιο που τάχα αδυνατούν να παρέχουν οι υπηρεσίες του Δήμου μας και των αρμόδιων υπουργείων. Αμοιβές 20.910 ευρώ για την αποτύπωση και καταγραφή της φτώχειας και εκπόνηση μελέτης, αποτελούν πρόκληση αλλά και απόδειξη της υποκρισίας όλων των εμπλεκομένων, τόσο του Δήμου και της Πολιτείας, όσο και της Συμμαχίας των λύκων της Ε.Ε. που προωθεί τέτοια προγράμματα.  Παράλληλα υιοθετείται η απαράδεκτη ευρωενωσιακή αντίληψη ότι ο άνεργος, φτωχός είναι συνυπαίτιος για την κατάστασή του.

Η παράταξη του ΚΚΕ στο δήμο Φλώρινας, η Λαϊκή Συσπείρωση, καταψηφίζει την παράταση της σύμβασης αυτής με την LEVER A.E.  και καλεί το Δήμο να αναθέσει το αυτονόητο αυτό καθήκον σε υπηρεσίες του καθώς και σε υπηρεσίες των Υπουργείων υγείας και εργασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα καλούμε τους εργαζόμενους, τους δημότες του δήμου μας και όλον τον λαό να αντιτάξει στην πολιτική που φέρνει και διαχειρίζεται την φτώχεια, στην πολιτική που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ δεκανίκια τους, τη μαζική, οργανωμένη πάλη τους, διεκδικώντας δουλειά με δικαιώματα, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, διαγραφή οφειλών των λαϊκών νοικοκυριών σε τράπεζες και δημόσιο, κάλυψη των απωλειών σε εισόδημα και κοινωνικές παροχές.

Αρκετά πληρώσαμε, αρκετά ματώσαμε !