- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Οι «Νέοι Ορίζοντες» Σιταριάς σε Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ στη Ρουμανία

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Βουκουρέστι, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή του σε Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ, διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέοι Ορίζοντες Σιταριάς, από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου.

26 Οκτωβρίου: Συγκέντρωση στην Φλώρινα – Σιταριά και αναχώρηση για Προμαχώνα περνώντας τα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις (π.χ. Σαντάνσκι Βουλγαρίας) συνεχίζουμε περνώντας την Γέφυρα της Φιλίας πάνω από τον Δούναβη.

Φτάνουμε στο Βουκουρέστι στις 27 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι. Το ταξίδι είναι λιγότερο από 14 ώρες.

27 Οκτωβρίου (1η ημέρα): Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πρώτη γνωριμία με την πόλη καθώς το ξενοδοχείο βρίσκεται στην παλιά πόλη στα 800 μ. από το κέντρο. Ελεύθερος χρόνος και δείπνο.

28 Οκτωβρίου (2η ημέρα): Πρωινό στο ξενοδοχείο. Έπειτα πληροφορίες για την παράσταση στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου και γνωριμία με συλλόγους από άλλες χώρες της Ευρώπης. Περιήγηση στο βασιλικό παλάτι, στο Ρουμανικό Αθήναιο και στο ιστορικό μουσείο της Ρουμανίας. Ελεύθερος χρόνος και δείπνο στο ξενοδοχείο. Έναρξη παραστάσεων σε αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Βουκουρεστίου. Ελεύθερος χρόνος και προαιρετική έξοδος στο κέντρο στης πόλης.

29 Οκτωβρίου (3η ημέρα): Πρωινό στο ξενοδοχείο. Περιήγηση στην έδρα της κυβέρνησης της Ρουμανίας και στο εθνικό θέατρο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Παραστάσεις ομάδων και τελετή απονομής βραβείων και λήξη Φεστιβάλ. Προαιρετική νυχτερινή έξοδος σε ταβέρνα με ζωντανή μουσική υπό τους ηχούν των Βαλκανίων.

30 Οκτωβρίου (4η ημέρα): Αναχώρηση για Καρπάθια όρη. Προορισμός είναι το Σιναία, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων όρων. Θα επισκεφθούμε το παλάτι Πέλες που κατοικούσε ο πρώτος Βασιλιάς της Ρουμανίας. Επίσκεψη στο πύργο του Δράκουλα γνωστό ως πύργος του Μπραν. Επιστροφή στο Βουκουρέστι. Δείπνο. Ελεύθερος χρόνος. Νυχτερινή έξοδος.

31 Οκτωβρίου: Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για Ελλάδα. Επίσκεψη στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.

*Η τιμή είναι στα 200 ευρώ και περιλαμβάνει διαμονή σε 4* ξενοδοχείο, μεταφορά από Ελλάδα Ρουμανία και επιστροφή καθώς και τις μετακινήσεις εντός της Ρουμανίας. Επίσης περιλαμβάνει 3 γεύματα την ημέρα με πρωινό και βραδινό στο ξενοδοχείο και μεσημεριανό πακέτο. Τέλος περιλαμβάνει και ξεναγό κατά την παραμονή μας εκεί.

* Υπάρχουν ακόμα 10 διαθέσιμες θέσεις για την εκδρομή. Το αναλυτικό πρόγραμμα με τις ώρες θα δοθεί στον καθένα πάνω στο λεωφορείο.

Τηλ. επικοινωνίας: Ιωάννου Νικόλαος 6971984054, Τζώτζη Μαίρη 6982050365.

Το ΔΣ του Συλλόγου