- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Όλγα Μούσιου: «Είμαι ικανοποιημένη από τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας» (video)

Από το Σεπτέμβριο του 2014 βρίσκεται στο τιμόνι του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας (μόλις η τρίτη γυναίκα). Και καθώς σε λίγους μήνες η θητεία της ολοκληρώνεται, η κα Όλγα Μούσιου – Μυλωνά μίλησε στην κάμερα του neaflorina.gr, γι’ αυτά τα δύο χρόνια. Για τις σχέσεις της με το δήμαρχο, για το έργο της δημοτικής αρχής, για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, για το δικό της μέλλον.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για τη συνεργασία με το δήμαρχο: Με τον κ. Βοσκόπουλο αποφασίσαμε να κάνουμε προεκλογικά μια συνεργασία. Στο πέρασμα του χρόνου αυτή η συνεργασία μπήκε σε βάσεις μια πολύ καλής ανθρώπινης και προσωπικής σχέσης.

Για το έργο της δημοτικής αρχής: Στοίχημα της δημοτικής αρχής είναι η τηλεθέρμανση… Θα τηρηθεί στο χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί.

Η δημοτική αρχή λειτουργεί σε ένα δύσκολο οικονομικό πεδίο. Το προσωπικό μειώνεται κάθε τόσο. Είναι δύσκολο να λειτουργήσει και να ανταποκριθεί όπως θέλει σε όλες τις υποχρεώσεις. Με αυτά τα δεδομένα γίνεται το καλύτερο που μπορεί να γίνει.

Η περίοδος αυτή είναι δημιουργική και με πολύ δουλειά. Θέλω να πιστεύω ότι έτσι την εισπράττουν και οι συμπολίτες μας.

Για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου: Η αυταρχικότητα που μου έχει προσαφθεί απέχει από τη δική μου νοοτροπία και συμπεριφορά.

Οι περισσότερες αποφάσεις που έχουμε πάρει είναι ομόφωνες.

Πάντα υπάρχουν αντιπαραθέσεις, αλλά κρατάμε ένα επίπεδο. Πέρα από αυτές όμως, είμαι ικανοποιημένη γιατί όλοι είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν και πολλές φορές έχει υπάρχει συναίνεση και σύμπραξη.

Οι αποφάσεις που έχουν απορριφθεί είναι ελάχιστες και μάλιστα έγιναν με κάποιες υποδείξεις διορθωτικές. Υπάρχει ασφυκτικός έλεγχος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και εμείς στέλνουμε όλες τις αποφάσεις για νομιμότητα.

Για το αν θα παραμείνει στη θέση της προέδρου: Αυτό είναι θέμα που θα συζητηθεί μέσα στην παράταξη. Είναι ικανοποιημένη που βρίσκομαι μέσα σε μια ομάδα με ανθρώπους συνεργάσιμους. Εγώ, θα μπορούσα να προσφέρω από οποιονδήποτε άλλο χώρο. Θα με ενδιέφερε να ενεργοποιηθώ ακόμα περισσότερο στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς.

Θα χαρώ και τα επόμενα χρόνια, υπηρετώντας το δήμο και τους δημότες, να δώσω ένα στίγμα μεγαλύτερης κοινωνικής προσφοράς. Θα ήθελα το αποτύπωμα μου στην κοινωνία να έχει να κάνει με την αλληλεγγύη στους άλλους. Θα ήθελα να είμαι χρήσιμη στην κοινωνία.

Δείτε όλη τη συνέντευξη στο video που ακολουθεί.