- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

ΠΑΣΟΚ Φλώρινας: «Πτώματα μας έταξαν, πτώματα δεν βλέπουμε…»

Δεν απέχουμε μεγάλο χρονικό διάστημα από την εποχή που ως αντιπολίτευση, οι σημερινοί κυβερνώντες, ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έδωσαν άλλη υπόσταση στη λέξη «λαϊκισμός». Ήταν η εποχή που  Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμένος, αλλά και οι τοπικοί «άρχοντες» όπως ο Θόδωρος Καρυπίδης, δήλωναν με περισσό θράσος, «ότι μόνο πάνω από το πτώμα τους θα περάσει η ιδιωτικοποίηση μέρους της ΔΕΗ», ενώ  οι δύο πρώτοι έδιναν τον ίδιο αγώνα, για τη μη-ιδιωτικοποίηση μέρους της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στα σχετικά «δημοψηφίσματα».

Την περασμένη εβδομάδα όμως στη Βουλή των Ελλήνων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μετέφερε το μεγαλύτερο μέρος της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο για 99 χρόνια. Ήδη εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα έχουν αποδοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και άλλα δημόσια περιουσιακά στοιχεία, προς ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα. Πρέπει εδώ να τονίσουμε, πως το υπερταμείο είναι αποκλειστικό αποτέλεσμα της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης και του Τσίπρα  προσωπικά, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την υπαγωγή της χώρας μας στο τρίτο και χειρότερο μνημόνιο. Αυτό που θα σκίζανε…. Το υπερταμείο έχει πενταμελή διοίκηση με δύο μέλη να διορίζονται από τους δανειστές, ενώ οι αποφάσεις του θα παίρνονται με πλειοψηφία 4/5. Από τα παραπάνω είναι προφανές πως ότι «μπαίνει στο ταμείο» δύσκολα μπορεί να «βγει», ενώ κάθε φορά που η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση θα αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας ή επίτευξης στόχων, κάποιοι στο ταμείο θα κόβουν και ένα «φιλέτο» προς πώληση. Αυτό που αρνήθηκαν τρεις πρωθυπουργοί και τρεις κυβερνήσεις, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  το υπέγραψαν και το προσπέρασαν αβρόχοις ποσίν.

 Συγκεκριμένα και μιλώντας για τη ΔΕΗ που ενδιαφέρει άμεσα και την περιοχή μας, από το 51% που ελέγχει ως σήμερα το δημόσιο το 17% αποδίδεται στο ΤΑΙΠΕΔ για άμεσο ξεπούλημα, ενώ το υπόλοιπο 34% αποδίδεται στο υπερταμείο για ξεπούλημα εν ευθέτω χρόνω. Αυτοί που σε οποιαδήποτε σκέψη για ιδιωτικοποίηση μέρους μόνο της ΔΕΗ αποκαλούσαν, κυβερνώντες, κόμματα και παρατάξεις ολόκληρες, προδότες, γερμανοτσολιάδες, τσολάκογλου, ξεπουλάνε ολόκληρη την επιχείρηση αφήνοντας τη χώρα χωρίς δημόσια επιχείρηση ενέργειας, ξεπουλώντας μάλιστα και τα περιουσιακά της στοιχεία μαζί με αυτήν, όπως τα ορυχεία. Αυτοί που σαμπόταραν την εθνική προσπάθεια για έξοδο από την κρίση με κάθε τρόπο ακόμα και  κηλιδώνοντας συνειδήσεις, τώρα κάνουν πως δεν τρέχει τίποτα και λένε πως η ανάπτυξη έρχεται, όταν κανένας δεν τη βλέπει ούτε με κιάλια. Αυτοί που έλεγαν πως μόνο πάνω από το «πτώμα» τους θα ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία, τώρα ως οι πιο πιστοί υπηρέτες του Σόιμπλε, ως οι καλύτεροι αριστεροί νεροκουβαλητές της συντηρητικής και νεοφιλελεύθερης Ευρώπης, τα βγάζουν όλα στο σφυρί. Και τα «πτώματά» τους δεν τα βλέπουμε πουθενά… Το «στα τέσσερα» από σημαία τους, έγινε η καθημερινή τους πρακτική στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

 Ο λαός όμως τώρα γνωρίζει και να είστε βέβαιοι κύριες και κύριοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πως δεν θα επιτρέψει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της ΔΕΗ. Ο λαός τώρα γνωρίζει πως κάθε μέρα που μένετε στην κυβέρνηση καταστρέφετε τον τόπο. Γνωρίζει πως  εμπιστευόμενος το ΠΑΣΟΚ και την Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να υπερασπίσει τα συμφέροντά του και να βγει η πατρίδα μας από την κρίση. Γνωρίζει πως απέναντι στον εθνικολαϊκισμό σας και τη συντήρηση της δεξιάς, το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τη μόνη λύση. Όσο για τα «πτώματα» που μας τάξατε,  μην στεναχωριέστε κύριοι της κυβέρνησης, στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν, τα πολιτικά σας πτώματα θα κοσμήσουν το χρονοντούλαπο της πολιτικής ιστορίας του τόπου…

Εκ της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ