- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Γ. Κουτρουμάνης: «Στρέβλωση το νέο ασφαλιστικό ταμείο» (video, pics)

Τη διαφωνία του για το νέο ασφαλιστικό ταμείο, που «είναι μια στρέβλωση», εξέφρασε χθες από τη Φλώρινα ο Γιώργος Κουτρουμάνης.

Μιλώντας σε ημερίδα του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας για το νέο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα, ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε πως «θα έπρεπε να υπάρχουν τρία ταμεία: των μισθωτών, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών. Διαφωνώ με το νέο ταμείο για ασφαλιστικούς λόγους, γιατί είναι διαφορετική η φύση του κάθε επαγγέλματος, όπως και οι ανάγκες τους. Φοβάμαι ότι το νέο αυτό εγχείρημα θα οδηγήσει σε μια απόκλιση σε βάρος των μισθωτών. Είμαστε 40 μέρες πριν την εφαρμογή και υπάρχει έλλειμμα προγραμματισμού, επιχειρησιακού σχεδίου και ερμηνευτικών εγκυκλίων».

Παράλληλα, ανέφερε πως «το ασφαλιστικό υπήρχε ως πρόβλημα, απλά επιδεινώθηκε την περίοδο της κρίσης. Και είναι από τους βασικούς παράγοντες που οδήγησε τη χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Σήμερα συμβαίνει το αντίθετο, καθώς η οικονομία πιέζει το ασφαλιστικό σύστημα.

Τα επόμενα χρόνια οι προσπάθειες της χώρας θα πρέπει να στραφούν στο πως θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε μια ανάπτυξη με νέες θέσεις εργασίας, με καλά πληρωμένους τους εργαζόμενους, για να υπάρξει για το ασφαλιστικό το αντίστοιχο μερίδιο και να μπορέσουν να ισορροπήσουν οικονομικά τα ταμεία».

Τον κ. Κουτρουμάνη καλωσόρισε ο πρόεδρος του Ε.Κ.Φ. Κωνσταντίνος Σιάκος, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Στέφανος Μπίρος και ο αντιδήμαρχος Φλώρινας Δημήτρης Θεοφανίδης, αμφότεροι πρώην πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου.

dsc_0905 dsc_0906 dsc_0931 dsc_0934 dsc_0935 dsc_0936 dsc_0937 dsc_0938 dsc_0939 dsc_0941 dsc_0943 dsc_0945