- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ψήφισμα του Δ.Σ του Λυκείου των Ελληνίδων Φλώρινας για τον θάνατο της Αντιγόνης Τσάμη

Το Δ.Σ του Λυκείου των Ελληνίδων Παράρτημα Φλώρινας συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, με κατεπείγον θέμα την έκδοση ψηφίσματος λόγω του αδόκητου θανάτου της εκλεκτής επιτίμου Προέδρου του Συλλόγου Αντιγόνης Τσάμη. Η Αντιγόνη Τσάμη καταγόταν από το ηρωϊκό Πισοδέρι και ανήκε σε οικογένεια Μακεδονομάχων. Πατέρας της υπήρξε ο Λάζαρος Τσάμης, και αδερφός της ο αξιωματικός του Αλβανικού Έπους, Παύλος Τσάμης Υπήρξε για πολλά χρόνια ενεργό μέλος της Λυκειακής οικογένειας  και Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων από το 1996-2000 με μεγάλη προσφορά στην ιδέα του Συλλόγου. Η μαχητική διεκδίκηση και η επίμονη υλοποίηση των στόχων και των αρχών του Λυκείου των Ελληνίδων εμπνέει σήμερα τις νεότερες γενιές του Συλλόγου.   Υπήρξε εξαίρετη Φλωρινιώτισσα με ήθος, σεμνότητα, ανωτερότητα χαρακτήρα  και ευγένεια, ένας άνθρωπος της προσφοράς, της ευγένειας και της καλοσύνης. Πολυγραφότατη συγγραφέας λαογραφικών και ιστορικών πονημάτων, εμπλούτισε την τοπική μας ιστορία, τα ήθη και τα έθιμά μας,  με στοιχεία της παράδοσης τα οποία με δέος και αγάπη συγκέντρωσε, διαφυλάσσοντας έτσι την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Τιμήθηκε με δεκάδες διακρίσεις, βραβεία και μετάλλια για την προσφορά της στην τοπική κοινωνία αλλά και στην λογοτεχνία. Σημαντικότερα είναι το μετάλλιο Εξαίρετων πράξεων από το Υπουργείο Στρατιωτικών για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο 428 Στρατιωτικό Νοσοκομείο κατά την περίοδο 1946-1949 και με το μετάλλιο του Χρυσού Αστέρος από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την προσφορά της ως εθελόντρια νοσοκόμα στα Νοσοκομεία Φλώρινας και Καστοριάς κατά τον Εμφύλιο Πόλεμο 1946-1949.

Η Αντιγόνη Τσάμη υπήρξε αγαπητή στους συμπατριώτες της και η αδόκητη εκδημία της προκάλεσε συναισθήματα συγκίνησης στην τοπική κοινωνίας της Φλώρινας

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ

Α. Να συμμετέχουν στην εξόδιο ακολουθία και να εκφράσουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την αιφνίδια εκδημία της αείμνηστης Αντιγόνης Τσάμη, Ο θάνατός της αποτελεί απώλεια για το Λύκειο των Ελληνίδων Φλώρινας και για το Νομό μας.

Β. Να προσφερθεί, στη μνήμη της,  χρηματικό ποσό αντί στεφάνου, σύμφωνα με επιθυμία της, σε οικονομικά ανήμπορη οικογένεια.

Γ. Να παραστεί σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων στη νεκρώσιμη ακολουθία

Δ. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους συγγενείς της εκλιπούσης και να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο.

Για το Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων Φλώρινας

Η Πρόεδρος

Φανή Πούλκου