- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ρεσιτάλ πιάνου των Ν. Γιαννάκη και Γ. Δίκου

To Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί στο ρεσιτάλ πιάνου των ταλαντούχων πιανιστών, Ναταλίας Γιαννάκη  και Γιώργου Δίκου.

Το ρεσιτάλ διοργανώνεται  σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης  και το  Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΟΚΤΑΒΑ»,  Γονέων του Ωδείου Φλώρινας, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 8:00 μ.μ.,  στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας, «Θεόδωρος Αγγελόπουλος».

Α’ ΜΕΡΟΣ

Έργα: L.v. Beethoven, Μ.Χατζιδάκι, S. Prokofiev

Σολίστ: Ναταλία Γιαννάκη

Η Ναταλία Γιαννάκη είναι 16 ετών και μαθήτρια της B’ Λυκείου. Άρχισε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 11 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας με καθηγήτρια την Δήμητρα Αποστολίδη, όπου και προετοιμάζει τον προσεχή Ιούνιο τις διπλωματικές της εξετάσεις.

Παράλληλα,  παρακολουθεί τακτικά μαθήματα και σεμινάρια με τον πιανίστα Χαράλαμπο Αγγελόπουλο. Έχει λάβει μέρος σε αρκετούς διαγωνισμούς πιάνου και έχει βραβευθεί με Β’ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας το 2016. Έχει, επίσης, συμμετάσχει σε σεμινάρια της Κ.Ο.Α. υπό την επίβλεψη της Εύης Παπαθωμαΐδη, που πραγματοποιήθηκαν στην Πρέβεζα και τη Λευκάδα.

 

Β’ ΜΕΡΟΣ

Έργα:  v. Beethoven , F. Chopin, F. Liszt

Σολίστ: Γιώργος Δίκος

 Γεννήθηκε στην Κοζάνη και αποφοίτησε από το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης (πτυχίο πιάνου, τάξη κ. Στέλλας Στυλίδου με άριστα παμψηφεί). Συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο, Φιλαρμονική Εταιρεία Πατρών, στην τάξη του Αναστάσιου Πάππα και έπειτα μαθήτευσε στην τάξη της κ. Δόμνας Ευνουχίδου στο Ωδείο Μουσικό Κολέγιο. Είναι κάτοχος πτυχίου Βυζαντινής Μουσικής και Ανώτερων Θεωρητικών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με τους Μatitjahu Kellig, Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, Διονύση Μαλούχο, Γιώργο Χατζηνίκο και άλλους. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Ορχήστρα Πατρών και έχει κάνει συναυλίες σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας. Είναι απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην πόλη της Κοζάνης.

festival