- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Φλώρινας (video, pics)

Με κυρίαρχο θέμα τη συνέχιση λειτουργίας δομών, όπως το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Φλώρινας, βρέθηκε χθες στη Φλώρινα η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα.

«Στις μέρες μας τα φαινόμενα βίας έχουν αυξηθεί και όσο οι γυναίκες ξέρουν ότι υπάρχουν δομές να στηριχθούν και η Πολιτεία της στηρίζει, τόσο περισσότερες συμμετοχές θα έχουμε» είπε αρχικά η κα Κούβελα.

«Στη Δυτική Μακεδονία υπήρχε το πρόβλημα των μικρών κονδυλίων στο ΕΣΠΑ, λόγω ΔΕΗ. Συζητήσαμε με τον περιφερειάρχη και είπαμε πως για τον έναν χρόνο θα επιδοτηθούν από κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού και εν συνεχεία θα ενταχθούν σε πρόγραμμα. Οι δομές πρέπει να μείνουν στους δήμους μετά, να είναι πάγιες δομές, και έχουμε ένα περιθώριο τριών χρόνων να δούμε τις λεπτομέρειες» υπογράμμισε.

«Ο δήμος χρειάζεται οικονομική ενίσχυση για να μπορέσει να κρατήσει όλες τις κοινωνικές δομές» τόνισε ο δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος.

Στη συνάντηση, παρουσία του αντιδημάρχου Άρη Αριστείδου και των στελεχών του Κέντρου, συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα τεχνικά ζητήματα, ο τρόπος χρηματοδότησης κ.ά.

dsc_0288 dsc_0290