- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Αποχαιρετιστήρια τιμητική εκδήλωση για τον απερχόμενο δήμαρχο Καραβά Κύπρου (video, pics)

Με μια ξεχωριστή εκδήλωση, αποχαιρέτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου, τον Δήμαρχο του αδελφοποιημένου Δήμου Καραβά της Κύπρου, Γιάννη Παπαϊωάννου, ο οποίος τις ημέρες αυτές επισκέφθηκε μαζί με την σύζυγο του το Αμύνταιο, για να παραστεί στις εκδηλώσεις του Δήμου.

Και ήταν ξεχωριστή, καθώς ο κ. Παπαϊωάννου αποχωρεί και από το πολιτικό στίβο στον οποίο αγωνίσθηκε για τρείς τετραετίες, προσφέροντας τα μέγιστα τόσο για την κατεχόμενη περιοχή του Καραβά, όσο και για την υλοποίηση της απόφασης αδελφοποίησης με τον Δήμο Αμυνταίου.

Στην συγκινητική αυτή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, το πρωί της Κυριακής 4/12/2016, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τα αποτελέσματα της πράξης αδελφοποίησης, εκατέρωθεν και οι δύο πλευρές και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα αλλά και υποσχέσεις για συνέχιση της άριστης αυτής συνεργασίας των δύο κοινωνιών, που, εκτός των άλλων τους ενώνουν δεσμοί αίματος από την περίοδο των Βαλκανικών πολέμων, καθώς για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και της περιοχής του Αμυνταίου πολέμησαν εθελοντές από την περιοχή του Καραβά, όπως και Αμυνταιώτες, την περίοδο της εισβολής στην μεγαλόνησο, το 1974.

Να τονίσουμε ότι η αδελφοποίηση των δύο δήμων πραγματοποιήθηκε επί θητείας του σημερινού Δημάρχου, Κώστα Θεοδωρίδη, τα έτη 2008 και 2009, υλοποιώντας τις ομόφωνες αποφάσεις των τότε Δημοτικών Συμβουλίων.

Πηγή: eperiskopio.blogspot.gr

dimos-karava-amynteou-2