- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Χριστουγεννιάτικη Φωτιά άναψαν οι Φλωρινιώτες της Θεσσαλονίκης (pics)

Ο Σύλλογος Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης άναψε τη δική του Χριστουγεννιάτικη φωτιά, αναβιώνοντας και επικοινωνώντας το πατροπαράδοτο Φλωρινιώτικο έθιμο στην Τούμπα!

Η φωτιά άναψε την Κυριακή, απέναντι από το γήπεδο του ΠΑΟΚ και πίσω από το Κέντρο Πολιτισμού, όπου προσφέρθηκαν και δωρεάν Φλωρινιώτικοι μεζέδες (προσφορά του γνωστού Φλωρινιώτη επιχειρηματία κ. Μπέλλη, με τη συνδρομή στο ψήσιμο του επίσης γνωστού Φλωρινιώτη επιχειρηματία κ. Βέργου), παραδοσιακή φασολάδα (που θα ετοίμασε η ταμίας του Συλλόγου Σοφία Γροσδάνη), κρασί (προσφορά του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας). Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά με παραδοσιακό Φλωρινιώτικο και όχι μόνο πρόγραμμα και οι καθηγητές του καλλιτεχνικού εργαστηρίου του Αγίου Θεράποντα, φοιτητές του Τμήματος Μουσικής  και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που μας εντυπωσίασαν και μας γοήτευσαν  στην εκδήλωση για τα Ελευθέρια.

Δείτε τις φωτογραφίες που ανήρτησε ο δημοτικό σύμβουλος, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας με το εξής σχόλιο «Η φωτιά άναψε χθες βράδυ στην αλάνα της Τούμπας (πού αλλού?). Ο Σύλλογος Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης άναψε τη Χριστουγεννιάτικη φωτιά, κατά το πατροπαράδοτο έθιμο.

Δεν ήταν μόνο η ζεστασιά της φωτιάς και των ανθρώπων. Ηταν και οι μουσικοί και η φασολάδα, και τα κεμπάπια και τα τσίπουρα.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τους χορηγούς και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην 4η Κοινότητα και στον Πρόεδρο της Κώστα Τσιαπακίδη και τους συνεργάτες του. Και του χρόνου με υγεία!

ΥΓ: Η φωτιά έσβησε και τα φαγητά καταναλώθηκαν χωρίς το παραμικρό επεισόδιο!»

Πηγή: typosthes.gr