- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Δεκέμβριος: Μήνας θεάτρου στο neaflorina.gr

Δεκέμβριος, ο πρώτος μήνας του χειμώνα.Ο μήνας που μαζί με το κρύο φέρνει τη γλυκιά προσμονή των εορτών, δημιουργώντας ευχάριστη διάθεση σε όλους τους ανθρώπους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το neaflorina.gr σας φέρνει και μια σειρά από θεατρικές παραστάσεις, που «ανέβασαν» σύλλογοι και ομάδες Φλωρινιωτών τη φετινή σεζόν.

Κάθε Τετάρτη και Σάββατο, από τις 3 έως τις 21 Δεκεμβρίου, θα σας παρουσιάζουμε από ένα θεατρικό έργο που βιντεοσκόπησε και επιμελήθηκε ο συμπολίτης μας Ηλίας Ιωαννίδης («FilmArtProduction»)*, ώστε να θυμηθούμε αυτές τις όμορφες παραστάσεις, που θα μας κρατήσουν «συντροφιά» τα κρύα βράδια του Δεκέμβρη.

Συγκεκριμένα θα γίνουν οι εξής προβολές:

Σάββατο 3/12:«Οι Ηλίθιοι» του ΝηλΣάιμον (Θεατρική Ομάδα «Τρίτο κουδούνι» του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Φλώρινας)

Τετάρτη 7/12: «Φωνάζει ο κλέφτης» (Σχολική θεατρική ομάδα «Παραπαί Ζ οντας στη σκηνή» του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας)

Σάββατο 10/12: «ΑΜΛΕΤ» του Σαίξπηρ (Ομάδα Αγγλικής Λογοτεχνίας  του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας)

Τετάρτη 14/12: «Κάχα Μπάχα» («Καθηγητές εν απο-δράσει»)

Σάββατο 17/12: «ΑΤΡΕΙΔΕΣ…» (Θεατρικό Εργαστήρι της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας)

Τετάρτη 21/12:«Προμηθέας Δεσμώτης»(Σύλλογος Κιουταχειωτών και Μικρασιατών Φλώρινας «Ο Άγιος Μηνάς»)

* Η FilmArtProduction είναι μια «ερασιτεχνική» προσπάθεια καταγραφής πολιτιστικών και άλλων δρώμενων που πραγματοποιούνται στη Φλώρινα. Στόχος είναι η συγκέντρωσή τους σε ένα αρχείο, το οποίο μπορεί να αποτελέσει μελλοντικά μια μικρή παρακαταθήκη υλικού κοινωνικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Επίσης, δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους συμπατριώτες μας, που για οποιοδήποτε λόγο δεν κατάφεραν να δουν κάποιες από αυτές τις παραστάσεις, να τις παρακολουθήσουν.Με αυτό τον τρόπο θαπροβληθούν σε ευρύτερο κοινό, ώστε να αναγνωριστεί το έργο και η προσπάθειά των ανθρώπων που δούλεψαν γι’ αυτές.

Πολλά από τα videos αυτά έχουν ήδη παρουσιαστεί από τα Μ.Μ.Ε. της περιοχής την περίοδο που έγιναν.Η διαφορά αυτής της εκδοχής τους είναι πως δεν πρόκειται για μια απλή καταγραφήτων εκδηλώσεων,αλλά για μονταρισμένα πλάνα που έχουν δουλευτεί με «αγάπη» και  «μεράκι», ώστε να παρουσιαστούν στο κοινό σε μια πιο «τηλεοπτική» μορφή,για ένα αισθητικά καλύτερο αποτέλεσμα.

Καλή προβολή σε όλους!