- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

«Εν Φλωρίνη»: το πρώτο μουσικό σχήμα παιδιών με αναπηρία στην Ελλάδα (video)

Τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και αρετές ξεδίπλωσαν τα παιδιά του ΚΕΦΙΑΠ (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) Φλώρινας, που μέσα από τη μουσική έβγαλαν την πιο δυνατή τους φωνή, ζητώντας ίσες ευκαιρίες στη ζωή.

Στην κατάμεστη «Οδό Ονείρων», το πρώτο εν Ελλάδι μουσικό σχήμα ΑμΕΑ με τον τίτλο «Εν Φλωρίνη» και τη φιλική συμμετοχή εθελοντών καλλιτεχνών, καθήλωσε τους παρευρισκόμενους αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα.

Τα παιδιά χάρηκαν με τη ψυχή τους αυτή τη μοναδική για όλους βραδιά. Ένοιωσαν ένα με την κοινωνία και με το τραγούδι τους έστειλαν ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Η εκδήλωση με τίτλο «Διεκδικούμε – δημιουργούμε τραγουδώντας» εντασσόταν στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας της 3ης του Δεκέμβρη και στην υλοποίηση της συνέβαλλαν τα παιδιά, οι γονείς, οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας «Ελένη Θ. Δημητρίου».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Γενική Γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών Πέτη Πέρκα, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Αντωνιάδης, ο αντιδήμαρχος Φλώρινας Δημήτρης Θεοφανίδης και η Κατερίνα Κασανδρή, εκ μέρους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας.