- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Έρχεται «πολική» κακοκαιρία με χιόνια και -20°C!

Αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να βρεθεί η χώρα μας από την Πέμπτη, με νεφώσεις, βροχές, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και χιόνια.

Συγκεκριμένα, το νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από την Σκανδιναβία αναμένεται να ντύσει στα λευκά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ ταυτόχρονα, αναμένονται θερμοκρασίες ρεκόρ  στη βόρεια Ελλάδα με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμα και τους -20 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές όπως η Φλώρινα.

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να σας τρομοκρατήσω, όμως αυτή τη στιγμή με αυτά που βλέπω στους προγνωστικούς χάρτες δεν γίνεται να μην ανησυχήσω. Όχι τόσο για τα χιόνια που έρχονται, που θα είναι πάρα πολλά ειδικά στην κεντρική και την βόρεια Ελλάδα, αλλά για το κρύο που θα επικρατήσει από την προσεχή Παρασκευή και μετά» τονίζει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

«Αντιλαμβάνομαι» συνεχίζει ο μετεωρολόγος «μελετώντας τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να σημειωθούν θερμοκρασίες ρεκόρ. Για παράδειγμα πώς θα σας φαινόταν αν ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας (από την Παρασκευή και μετά) σημειωθούν θερμοκρασίες της τάξεως των -8 ή -10 °C; Την ίδια ώρα στα αντίστοιχα ορεινά τμήματα η θερμοκρασία θα κατρακυλήσει στους -18 με -20 °C(!!!)».

Όσον αφορά την ημέρα των Θεοφανίων, ο κ. Καλλιανός προβλέπει χιόνια σχεδόν παντού.

Από το Σάββατο (ανήμερα του Αγίου Ιωάννη) σταδιακά τα χιόνια θα σταματήσουν από τις περισσότερες περιοχές της βόρειας Ελλάδας και οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν νοτιότερα γεωγραφικά.

Πηγή: protothema.gr