- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: φθηνή ενέργεια αλλιώς θα παγώσουμε…

Με αφορμή τις πολικές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες και την αδυναμία πολλών συνανθρώπων μας να ζεσταθούν εξαιτίας της κατάστασης φτώχειας που βιώνουν σε συνδυασμό και με τις αυξημένες τιμές της ενέργειας, οφείλουμε να τονίσουμε τα παρακάτω:

Η θέρμανση δεν είναι είδος πολυτέλειας και πρέπει να την απολαμβάνουν όλοι για να μη θρηνήσουμε θύματα όπως στο παρελθόν, όταν συμπολίτες μας προσπάθησαν να ζεσταθούν με επικίνδυνες και θανατηφόρες μεθόδους.

Για να απολαμβάνουμε όλοι φθηνή ενέργεια θα πρέπει :

Τέλος οφείλουμε να τονίσουμε τη συνδρομή των υπαλλήλων της Δ.Ε.Η. στην παραγωγή και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την Ελλάδα και στην ομαλή λειτουργία του συστήματος τηλεθέρμανσης ειδικά τις ημέρες του πολικού ψύχους όπου οι ανάγκες ήταν αυξημένες λόγω και της υπερκατανάλωσης.

Η περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας που έχει πληγεί από τον καρκίνο και την μόλυνση του περιβάλλοντος και που εδώ και δεκαετίες προσφέρει απλόχερα την ενέργειά της σε όλη την Ελλάδα δικαιούται να απολαμβάνει, ειδικά το ηλεκτρικό ρεύμα, σε φθηνότερες τιμές.

Και για να καταλάβουμε όλοι την έκταση του προβλήματος, δηλαδή τις αυξημένες τιμές της ενέργειας στην Ελλάδα που κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης και την αδυναμία των συμπολιτών μας να προμηθευτούν την απαραίτητη ενέργεια για την θέρμανση τους σας παραθέτουμε ότι πριν από μήνες πολλά σχολεία στην Ελλάδα ζητούσαν οικονομική στήριξη με αποστολή γραπτού μηνύματος για να προμηθευτούν ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης με τα χρήματα που θα συγκέντρωναν.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Βασίλειος Στ. Ιωαννίδης

Η Γεν. Γραμματέας

Παρασκευή Αν. Κτενίδου