- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Νομός Φλώρινας: ανάδειξη και προβολή τοπικών προϊόντων (video)

Το τι παράγει η κάθε περιοχή, η ένδεια ή η αφθονία της, παίζει σημαντικό ρόλο για τον τρόπο που τα άτομα και οι κοινωνίες κάνουν τις διατροφικές τους επιλογές και διαμορφώνουν τις διατροφικές τους προτιμήσεις.

Καθώς η τροφή αποτελεί ένα βασικό τρόπο συγκρότησης και υπογράμμισης της πολιτισμικής ταυτότητας, η σημειοδότηση του κάθε τροφίμου συνδέεται με τις οικονομικές, ιστορικές και πολιτισμικές συνθήκες που το συνοδεύουν αλλά και αντίστροφα: οι αλλαγές των διατροφικών γούστων σημειοδοτούν κοινωνικές και πολιτισμικές αλλαγές.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, οι φοιτήτριες του Π.Τ.Δ.Ε. Φλώρινας, Πολυξένη Κωνσταντίνου, Κυριακή Σελεμίδου, Ελένη-Χριστίνα Σπανούδη, Ιφιγένεια Στακινού και Αρετή Τσορμπάρη, προσεγγίζουν τις κοινωνικές, πολιτισμικές και οικονομικές διαστάσεις της τοπικής μας παραγωγής, της γαστρονομικής μας παράδοσης και της αντίστοιχης επιχειρηματικής δραστηριότητας της περιοχής, που αξιοποιεί τα τοπικά προϊόντα.

Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε και αναπτύχθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Εφαρμογές προγραμμάτων για την αειφορία στο δημοτικό σχολείο», το οποίο διδάσκεται από τον κ. Γεώργιο Μαλανδράκη.