- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συνεχίζονται τα προβλήματα από τη χιονόπτωση

Όσο η χιονόπτωση συνεχίζεται, τόσο και αυξάνονται τα προβλήματα στη Φλώρινα.

Από τη στιγμή που το ύψος του χιονιού ξεπερνά σε πολλά σημεία τα 50 εκατοστά και αγγίζει, σε άλλα, το ένα μέτρο, πολλοί δρόμοι είναι πλέον απροσπέλαστοι. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, καθώς συνεχώς προστίθεται και νέο χιόνι. Συν τοις άλλοις, το χιόνι πλέον είναι τόσο πολύ και βαρύ και έχει συσσωρευτεί σε μεγάλες ποσότητες στις άκρες των δρόμων με αποτέλεσμα να στενεύουν όλο και περισσότερο.

Παράλληλα, εκατοντάδες αυτοκίνητα έχουν θαφτεί κάτω από το χιόνι, με τους ιδιοκτήτες τους να τα αφήνουν εκεί και να περιμένουν την ύφεση των φαινομένων.

Προβλήματα υπάρχουν όμως και από τα σπασμένα κλαδιά των δέντρων, τα οποία υποχωρούν υπό το βάρος του χιονιού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κεντρική φωτογραφία του άρθρου, που μας έστειλε ο Οδυσσέας Νικολάου (odiss.gr), από τον κύκλο στην είσοδο της πόλης, όπου είχε κλείσει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, καθώς αστυνομία και πυροσβεστική προσπαθούσαν να κόψουν ένα μεγάλο κλαδί που έπεσε πάνω στη στάση των λεωφορείων. Αλλά και στο κέντρο της πόλης, επί της Μ. Αλεξάνδρου, παρουσιάστηκε αντίχτοιχο πρόβλημα, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία που ανέβηκε στο facebook.

16144122_10210761678872082_1156630749_n

Η τεράστια ποσότητα χιονιού που έχει συσσωρευτεί και στις σκεπές των οικοδομών και οικιών είναι, επίσης, επικίνδυνη καθώς κάποια στιγμή θα υποχωρήσει, πέφτοντας στο δρόμο και θέτοντας σε κίνδυνο τους περαστικούς.

Η αγορά της Φλώρινας από τη μεριά της στενάζει εν μέσω εκπτώσεων, αφού οι καταναλωτές αποφεύγουν να κυκλοφορήσουν και να κάνουν τις αγορές τους.

Υπενθυμίζεται πως και σήμερα τα σχολεία στους δήμους Φλώρινας και Πρεσπών παρέμειναν κλειστά, όπως και τα σχολεία στις τοπικές κοινότητες Λεχόβου, Κέλλης και Βαρικού του δήμου Αμυνταίου.

Τέλος, σύμφωνα με την αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά. Παράλληλα, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί από  το 4ο έως το 18ο χλμ. της Νέας Εθνικής Οδού Φλώρινας – Θεσσαλονίκης, λόγω φθορών του οδοστρώματος. Η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Φλώρινας – Θεσσαλονίκης.