- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Εσπερινός Ονομαστηρίων Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου

Φλώρινα | Νίκος Κωνσταντινίδης


Λαμπρός Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας τελέστηκε χθες, Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στην ακριτική Φλώρινα, επί τη εορτή και μνήμη του Αγίου Θεοκλήτου.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρούσης και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Καστορίας κ. Σεραφείμ, Ιόππης κ. Δαμασκηνός, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Σισανίου και Σιατίστης κ. Πάυλος, Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, καθώς και ο οικείος ποιμενάρχης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, ο οποίος άγει τα ονομαστήρια του.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιότατος κ. Αγαθόνικος, ο οποίος με θεολογικό τρόπο αναφέρθηκε στην αρετή της ταπείνωσης και της ευσέβειας, με τις οποίες συνέδεσε και το πρόσωπο του εορτάζοντα Μητροπολίτη.

Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία πλειάδας ιερέων τόσο της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης όσο και άλλων Μητροπόλεων, καθώς και πλήθους κόσμου.

Τέλος ο εορτάζων Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες που τον τίμησαν με την παρουσία τους, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπό τους, καθώς και στον αγαπημένο λαό της Επαρχίας του.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

Πηγή: romfea.gr