- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Λαμπρό συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου

Φλώρινα | Νίκος Κωνσταντινίδης


Λαμπρό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 26 Φεβρουαρίου για την εορτή του Αγίου Θεοκλήτου όπου άγει τα ονομαστήρια του ο οικείος Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Σιατίστης κ. Παύλου, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσης και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθονίκου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Εδέσσης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο θεσμό της νηστείας και στις αρετές της, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: »η νηστεία βοηθά στην πνευματική ανύψωση τους πιστούς».

Στη συνέχεια ευχήθηκε έτη πολλά και ευλογημένα στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Φλωρίνης, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που ήταν παρόντες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν παρούσα σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου, ενώ ο ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών που βρέθηκαν εκεί για να ευχηθούν στον οικείο Ποιμενάρχη τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγή: romfea.gr