- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Να πως θα διαλέξετε την κατάλληλη κρουαζιέρα για εσάς

Από προσομοιωτές surf σε θεραπείες spa, από   καταστήματα σχεδιαστών έως sky diving, οι εταιρείες κρουαζιέρας μανιωδώς προσπαθούν να ανταγωνιστούν η μία την άλλη. Μεγαλύτερα πλοία με όλο και περισσότερη καινοτομία που λανσάρεται κάθε χρόνο. Έτσι, για όσους από εσάς δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα, πώς να ξέρετε ποια κρουαζιέρα να διαλέξετε;

Οι κρουαζιέρες είναι μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες αγορές της ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Έχουμε δει πολλά πλοία και μπορούμε να πούμε ειλικρινά ότι υπάρχει μια κρουαζιέρα κατάλληλη για τον καθένα εκεί έξω. Τα κρουαζιερόπλοια συχνά αποκαλούνται πλωτά ξενοδοχεία και σε μερικές περιπτώσεις είναι κάτι περισσότερο από πλωτές πόλεις. Μπορείτε να διαλέξετε τα μεγάλα πλοία όπως το Harmony of the Seas της Royal Caribbean’s που μπορεί να μεταφέρει σχεδόν 8000 επιβάτες και πλήρωμα, ή μικρότερα κρουαζιερόπλοια ποταμού όπως το Uniworld’s SS Catherine που μεταφέρει 159 επιβάτες.

Η καλύτερη κρουαζιέρα για αρχάριους.

Μια κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων στη Μεσόγειο είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα. Συνήθως η πλεύση από την Μπαρτσελόνα ή την Ρώμη και απολαμβάνοντας το καλύτερο που έχει να προσφέρει η Δυτική Μεσόγειος. Για πολλούς ανθρώπους με γνώμονα την τιμή, αυτά τείνουν να προσφέρουν την καλύτερη τιμή. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να ξοδεύουν πάρα πολύ για την πρώτη έξοδό τους σε περίπτωση που δεν τους αρέσει η πλεύση. Αυτό συμβαίνει σπάνια, διότι αν και πάνω από το 90% των επιβατών κρουαζιέρας θα κάνουν και πάλι κρουαζιέρα.

Η καλύτερη κρουαζιέρα για νεαρά ζευγάρια.

Οι Mediterranean και Caribbean cruises είναι οι πιο δημοφιλής για νέα άτομα.Η Royal Caribbean,η Norwegian Cruise Line ή η MSC Cruises είναι ιδανικές και έχουν εξαιρετικές υπηρεσίες εν πλω. Οι υπηρεσίες είναι το κλειδί καθώς πολλοί θέλουν πολύ διασκέδαση το βράδυ καθώς και αθλητικές δραστηριότητες. Τα νεότερα πλοία της Royal Caribbean προσφέρουν sky diving , προσομοιωτές surf, ακόμα και πίστα πάγου. Με ρομπότ να σερβίρουν το ποτό σας στο μπαρ είναι μια θαυμάσια επιλογή για νεαρά ζευγάρια που αναζητούν λίγη περιπέτεια σε μοντέρνο ύφος. Η Norwegian είναι επίσης πολύ δημοφιλής στα νέα ζευγάρια αφού προσφέρουν ελεύθερο δείπνο χωρίς επίσημες βραδιές και πιο χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο πλοίο.

Η καλύτερη κρουαζιέρα για μεγαλύτερα ζευγάρια.

Οι χώρες της Βαλτικής είναι πάντα μια σταθερή συμπάθεια για τα μεγάλα ζευγάρια. Δρομολόγια από την Κοπεγχάγη ή το Άμστερνταμ είναι πολύ δημοφιλή, ιδιαίτερα δρομολόγια στα νορβηγικά φιόρδ και τη Ρωσία. Ορισμένες γραμμές κρουαζιέρας περιλαμβάνουν επίσης διανυκτερεύσεις σε δημοφιλείς πόλεις.

Φέτος υπάρχει μια αύξηση για το υπερατλαντικό ταξίδι με το Queen Mary 2. Με εξαιρετικές τιμές προσφοράς είναι πιθανώς στην λίστα των περισσότερων ταξιδιωτών. Είναι μια πολύ διαφορετική αίσθηση και εμπειρία επί του πλοίου σε άλλα πλοία κρουαζιέρας. Το Queen Mary 2 είναι ναυαρχίδα της Cunard και είναι «το πιο μαγευτικό υπερωκεάνιο που κατασκευάστηκε ποτέ και ίσως το πιο διάσημο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο».

Η κρουαζιέρα στα ποτάμια είναι επίσης πολύ δημοφιλής. Μια πιο σύντομη κρουαζιέρα με μικρότερα πλοία, και την ικανότητα να δέσετε στην καρδιά των πόλεων, έχει κάνει τις κρουαζιέρες σε ποτάμια έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς στο πλαίσιο της βιομηχανίας της κρουαζιέρας.

Οι καλύτερες κρουαζιέρες για οικογένεια.

Οι κρουαζιέρες είναι ιδανικές για οικογένειες και αξίζουν τα χρήματά τους. Είναι παράξενο που οι περισσότερες οικογένειες δεν κάνουν κρουαζιέρες. Ο φόβος του άγνωστου ίσως. Το φαγητό και η εξυπηρέτηση , ανάλογη ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων. Η διασκέδαση είναι καταπληκτική με παραστάσεις του cirque du soleil. Δεν θα ακούσετε ποτέ τα παιδιά σας να πουν βαρέθηκα.

Η MSC Cruises είναι φανταστική αξία για τις οικογένειες, καθώς οι τιμές για τα παιδιά είναι πολύ μειωμένες σε σύγκριση με άλλες εταιρείες. Τα παιδιά ηλικίας 11 και κάτω πληρώνουν μόνο τα λιμενικά τέλη, ώστε τεχνικά να κάνουν κρουαζιέρα δωρεάν. Πάνω από 11 και κάτω των 18 ετών πληρώνουν λίγο περισσότερο, αλλά εξακολουθούν να δίνονται καταπληκτικές τιμές λαμβάνοντας υπόψη το φαγητό, τη διασκέδαση και τα παιδικά κλαμπ! Μερικά από τα πλοία τους έχουν νεροτσουλήθρες επί του σκάφους, ενώ άλλα έχουν lego club και ακόμη και ένα προσομοιωτή Formula 1!

Η Royal Caribbean προσφέρει πιο δραστήριες διακοπές για οικογένειες. Με τα πάντα, από αναρρίχηση τοίχων, προσομοιωτές surf, και ακόμα προσομοιωτές ελεύθερης πτώσης με αλεξίπτωτο. Τα πλοία αυτά είναι το όνειρο των εφήβων.

Η καλύτερη κρουαζιέρα για περιπέτεια.

Η Hurtigruten θα σας αφήσει να ερευνήσετε το βόρειο σέλας ή τις πολικές αρκούδες. Ίσως να μην προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες στο πλοίο αλλά είναι πραγματικά φτιαγμένη για περιπετειώδης χαρακτήρες. Το μαγευτικό τοπίο και οι πραγματικές τοπικές εμπειρίες την έχουν κάνει υπερβολικά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Το πλοίο της Celebrity Cruises Xpedition είναι ένα πολυτελές πλοίο για περιπετειώδης ανθρώπους αλλά θα πρέπει να σχεδιάσετε προκαταβολικά, αυτό το πλοίο γίνεται sold out πολύ γρήγορα.

H καλύτερη κρουαζιέρα για φαγητό:

Είναι δύσκολο να επιλέξετε μία γραμμή κρουαζιέρας αντί άλλης, καθώς η ποιότητα των τροφίμων επί του σκάφους στα περισσότερα κρουαζιερόπλοια είναι εξαιρετική. Ωστόσο, ορισμένες από τις εταιρείες κρουαζιέρας προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες, πέρα από τα τυπικά κύρια εστιατόρια και τους μπουφέδες. Η Royal Caribbean και η Celebrity Cruises προσφέρει πολλά εστιατόρια ειδικότητας επί του σκάφους, κάποια περιλαμβάνονται στην τιμή της κρουαζιέρας σας και μερικά επιβαρύνονται με επιπλέον χρέωση. Το»Qsine» της Celebrity Cruises είναι το απόλυτο στη σύγχρονη τραπεζαρία. Από το μενού σε iPad με τις διάφορες γεύσεις και εμπειρίες σε προσφορά, είναι περισσότερο μια γαστριμαργική εμπειρία από ένα απλό δείπνο! Το Wonderland εστιατόριο στο Quantum of the Seas και στο Anthem of the Seas προσφέρει μια περίεργη αναπαράσταση της ταινίας η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, με ασυνήθιστα αγάλματα και περίεργες καρέκλες, μπορείτε σχεδόν αισθάνεστε ότι είστε στην ταινία. Το αποκαλούν δημιουργική κουζίνα! Σας δίνεται ένα κενό μενού και ένα πινέλο, ο σερβιτόρος τότε θα δώσει εντολή να βυθίστε το πινέλο στο νερό και να ζωγραφίσετε τον καμβά και ως δια μαγείας εμφανίζεται το μενού σας!

Η καλύτερη κρουαζιέρα για διασκέδαση.

Κατά γενική ομολογία η διασκέδαση είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο στα περισσότερα κρουαζιερόπλοια. Οι ειδικοί στις κρουαζιέρες λατρεύουν το Two70 venue στο πλοίο Anthem of the Seas της Royal Caribbean. Χειρίζεται την ρομποτική και το ανθρώπινο μεράκι με έναν τρόπο που δεν έχετε ξαναδεί σε πλοίο. Είναι κάτι που πρέπει να δείτε για να πιστέψετε. Αυτό μαζί με ένα μαρτίνι Candy Floss, που προσφέρουν στο μπαρ! «Είναι μια πολύ προσωπική επιλογή, ωστόσο, κάποιοι θέλουν θεατρικές παραστάσεις και άλλοι θέλουν να μη σταματήσει η καθημερινή ψυχαγωγία. Μιλώντας σε ένα εμπειρογνώμονα κρουαζιέρας, θα καταλάβετε πιο κρουαζιερόπλοιο ταιριάζει στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.

Η καλύτερη οικονομική κρουαζιέρα:

Οι MSC Cruises είναι οι ηγέτες εδώ. Μόνο και μόνο επειδή είναι φθηνά δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλά! Το φαγητό και η εξυπηρέτηση είναι εξαιρετική, αλλά δεν έχουν μόνο τις επιπλέον παροχές που κάποιες από τις εταιρείες προσφέρουν αυτές τις μέρες, γι ‘αυτό και δεν θα είναι ακριβότερη. Προσφέρουν σύγχρονες υπηρεσίες με μια μεσογειακή –Ιταλική αύρα χωρίς υπερβολικά χρήματα. Αν δεν χρειάζεστε μια τεράστια επιλογή από χώρους φαγητού ή τοίχους αναρρίχησης τότε είναι ιδανικό. Οι καμπίνες και τα έπιπλα τους είναι όμορφα. Η Σοφία Λόρεν είναι η νονά των πλοίων τους, έτσι η αίσθηση του στυλ και της τάξης ρέει μέσα τους!

Η καλύτερη κρουαζιέρα πολυτελείας:

Οι Silversea και Crystal Cruises είναι η πολυτέλεια στα καλύτερά της. Αν αναζητάτε το πολυτελές γιοτ τα μικρότερα πλοία Silversea με υπηρεσία μπάτλερ και πολυτελή περιβάλλον είναι ένα από τα καλύτερα στην πολυτέλεια πλεύσης. Εναλλακτικά, αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, η Uniworld είναι η απόλυτη στις κρουαζιέρες ποταμού. Σαν ένα πλωτό ξενοδοχείο, η Uniworld προσφέρει μία κρουαζιέρα 5 αστέρων με όλα τα έξοδα συμπεριλαμβανόμενα στην τιμή, με καλό φαγητό και εξαιρετική εξυπηρέτηση. Η Celebrity Cruises προσφέρει την πολυτέλεια με ένα μοντέρνο στυλ και δεν είναι τόσο ακριβή όσο Silversea ή η Uniworld. Το φαγητό και η εξυπηρέτηση τους είναι εξαιρετική και η γενική αίσθηση είναι αρκετά χαλαρή.

Διαλέξτε προσεκτικά την καμπίνα σας.

Δείτε το σχέδιο του καταστρώματος πριν να διαλέξετε την καμπίνα σας. ‘Ίσως να θέλετε να είστε κοντά στην πισίνα ή μακριά από το night club. Αν δεν θέλετε να ξυπνάτε στις 7 το πρωί από τον θόρυβο των ανθρώπων που πάνε για πρωϊνό μην διαλέξετε ένα δωμάτιο κοντά στην σκάλα ή τον ανελκυστήρα. Μερικά δωμάτια με θέα στον ωκεανό ίσως να βλέπουν στις λέμβους και ονομάζονται συνήθως δωμάτια όπου παρεμποδίζεται η θέα. Ίσως είναι καλύτερα να διαλέξετε ένα δωμάτιο με απεριόριστη θέα ή ακόμα και μία καμπίνα με μπαλκόνι για να βλέπετε το ηλιοβασίλεμα στον ορίζοντα.

Ελέγξτε τον κώδικα ντυσίματος.

Μερικές κρουαζιέρες έχουν μία επίσημη βραδιά ενώ άλλες έχουν δύο ή τρείς. Αν δεν θέλετε να ντυθείτε επίσημα μπορείτε να το αποφύγετε στις περισσότερες περιπτώσεις πηγαίνοντας για δείπνο στο μπουφέ. Οι γραμμές της Norwegian Cruise Line προσφέρουν ένα πιο ελεύθερο σενάριο κρουαζιέρας που είναι πιο χαλαρό και ανεπίσημο. Δεν υπάρχουν προκαθορισμένες ώρες για δείπνο και δεν υπάρχει κώδικας ντυσίματος άρα είναι ιδανικό για επισκέπτες που δεν θέλουν να ντυθούν επίσημα. Οι Cunard and P&O Cruises είναι πιο αυστηροί στις επίσημες βραδιές τους.

Μπορείτε να δείτε από την παραπάνω λίστα πόσο μεγάλη είναι η ποικιλία σε κρουαζιερόπλοια. Μερικά προσφέρουν κωδικούς ντυσίματος, ειδικές επιλογές για φαγητό, ορισμένα έχουν non stop διασκέδαση, άλλα είναι πιο ήσυχα και πιο χαμηλών τόνων. Για αυτό είναι σημαντικό να μιλήσετε σε κάποιον ειδικό πριν από την κράτηση της κρουαζιέρας σας.

Δείτε προτάσεις για ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ.