- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πολυτελή και άνετη διαμονή υπόσχεται η καταπράσινη Σκιάθος

Αποτελώντας το δημοφιλέστερο και γνωστότερο νησί των Σποράδων, η Σκιάθος, το νησί με τις γαλαζοπράσινες ακτές και τις πευκόφυτες εκτάσεις, υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες φίλους της και τους υπόσχεται αξέχαστες διακοπές. Ειδικά μετά την εμφάνιση της κρίσης το νησί του Παπαδιαμάντη έγινε ανταγωνιστικό, όπως και πολλοί άλλοι ελληνικοί προορισμοί, για τους Βορειοευρωπαίους που την προτιμούν, όχι μόνο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αλλά και ως δεύτερο σπίτι τους.
Διαθέτοντας πλήθος εξοχικών κατοικιών, που γίνονται αντικείμενο του πόθου για τους αλλοδαπούς επισκέπτες (γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την κατακόρυφη διεθνή αύξηση αναζητήσεων του όρου skiathos hotels) αλλά και απόλυτη επάρκεια σε ξενοδοχεία και καταλύματα, η «αρχόντισσα των Σποράδων» δεν αφήνει τον τουρίστα να πονοκεφαλιάζει για το θέμα της διαμονής του στο νησί. Ακόμη και τα ισχνότερα βαλάντια, που κατά κύριο λόγο ανήκουν στους φοιτητές, μπορούν να εξασφαλίσουν άνετη διαμονή στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και στα στούντιο της Χώρας.
Οι ξενοδόχοι της Σκιάθου έχουν φροντίσει έτσι ώστε οι αναρίθμητες παραλίες του νησιού να έχουν κοντά τους ξενοδοχειακές μονάδες για την ανάπαυση των παραθεριστών μετά το μπάνιο τους και τον ύπνο τους, που έρχεται πιο ευχάριστος ύστερα από την έντονη διασκέδαση που προσφέρει το νησί.
Και όταν αναφερόμαστε στις παραλίες του νησιού, θα πρέπει να επισημάνουμε πως πρέπει να μείνει κανείς στο νησί πάνω από δύο βδομάδες για να μπορεί να πει πως τις έχει δει όλες. Η νότια πλευρά είναι γεμάτη από ακτές με τιρκουάζ νερά, η μία δίπλα στην άλλη. Ο Τρούλος, η Καναπίτσα, η Ελιά, ο Βρωμόλιμνος, ο Βασιλιάς, η Μπανάνα και οι πασίγνωστες Κουκουναριές προσφέρονται για χαλαρωτικές ή και… έξαλλες στιγμές δίπλα στο κύμα, ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής.
Όσο για τη βόρεια πλευρά της Σκιάθου, αυτή έχει να επιδείξει ουσιαστικά μία μόνο παραλία, αλλά μοναδική και πασίγνωστη. Πρόκειται φυσικά για τα περίφημα Λαλάρια, τη βοτσαλωτή ακτή με τους επιβλητικούς βράχους, που προσεγγίζεται μόνο από τη θάλασσα. Αξιοσημείωτο είναι και το σχεδόν εξωτικό νησάκι Τσουγκριά, το οποίο μπορεί κανείς να επισκεφτεί κανείς με καϊκάκι για να απολαύσει ένα μπάνιο με φόντο τα πυκνά του πεύκα.
Με δεδομένο λοιπόν ότι η Σκιάθος παρέχει από μόνη της πολλές επιλογές σε μπάνιο και διασκέδαση, το μόνο που έχει να σκεφτεί κανείς είναι ποια παραλία προτιμά περισσότερο, για να επιλέξει και το πλησιέστερό της ξενοδοχείο. Τα δωμάτια του νησιού έχουν όλα τα κομφόρ και είναι προσεγμένα, αφού ο τουρισμός αποτελεί τη σχεδόν αποκλειστική ενασχόληση των κατοίκων του νησιού.
Παρά το ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι all inclusive, αξίζει να βγει κανείς και έξω από αυτά, στην κοσμοπολίτικη και πολύβουη Χώρα, αργά το βράδυ, για φαγητό ή για ποτό, αφού η Σκιάθος φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή. Εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες προσφέρουν ελληνική κουζίνα – και όχι μόνο –, με τα μπαρ και τα κλαμπ του νησιού να ξεκινούν να δέχονται την πελατεία τους από νωρίς το βράδυ και να μη σταματούν τη… δράση τους παρά μόνο νωρίς το πρωί.
Η Σκιάθος λοιπόν είναι το νησί εκείνο που ικανοποιεί και με το παραπάνω τον επισκέπτη της είτε αυτός είναι εν κινήσει, στα μπάνια και στις περιηγήσεις του, είτε εν στάσει, κατά τη διαμονή του στα προσεγμένα καταλύματά της.