- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πώς να αλλάξετε το ελαστικό του αυτοκινήτου σας: Ένας οδηγός βήμα – βήμα από έμπειρους μηχανικούς

Με την μικρότερη ημέρα του χρόνου να πλησιάζει και τα μεγάλα εποχιακά ταξίδια για να δείτε φίλους και συγγενείς να σας περιμένουν, το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε είναι μπελάδες με το αυτοκίνητό σας.

Συνεργαστήκαμε με τους πιο έμπειρους μηχανικούς και σας παραθέτουμε μία λίστα με τις συμβουλές πρώτης ανάγκης που θα σας βοηθήσουν να συνεχίσετε να κινήστε με το όχημά σας.

Αρχικά τι θα πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που πάθετε λάστιχο. Ένας απλός οδηγός θα σας δείξει βήμα-βήμα τη διαδικασία αλλαγής  λάστιχων αυτοκινήτου.

Τι θα χρειαστείτε

Ένα μεγάλο γκαράζ ή ένα πλατύ παρκινγκ είναι ιδανικά μέρη για να αλλάξετε ελαστικό. Αλλά αν πάθετε λάστιχο στη μέση του δρόμου, παρκάρετε σε κάποιο ασφαλές σημείο , μακριά από την κίνηση, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διανύσετε κάποια απόσταση με σκασμένο ελαστικό.

Μόλις βρείτε την κατάλληλη θέση

Ο οδηγός βήμα –βήμα

  1. Βάλτε τους τάκους στην ίδια πλευρά με το φθαρμένο ελαστικό- άρα αν είναι σκασμένο το δεξί μπροστινό ελαστικό, βάλτε τους τάκους στο πίσω δεξί ελαστικό.
  2. Βρείτε το σημείο ανύψωσης του οχήματος κάτω από τις πόρτες.( δείτε το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου αν έχετε αμφιβολία) Βεβαιωθείτε ότι ο γρύλος είναι σε ευθεία με το σώμα του οχήματος και με το έδαφος.
  3. Ανυψώστε το όχημα μέχρις ότου να έχετε αρκετό χώρο για να εφαρμόσετε το νέο ελαστικό.
  4. Αφαιρέστε τα χαλαρωμένα παξιμάδια, αφαιρέστε τον τροχό, βάλτε το νέο τροχό και σφίξτε τα μπουλόνια.
  5. Τέλος χαμηλώστε σιγά-σιγά το όχημα με τον γρύλο, σφίξτε καλά όλα τα μπουλόνια χρησιμοποιώντας την πτυσσόμενη μπάρα και σχεδόν τελειώσατε. Απλά φροντίστε να ελέγξετε την πίεση του νέου ελαστικού πριν βγείτε ξανά στον δρόμο.

Τα πρέπει και τα μη

Τι να κάνετε:

Τι δεν πρέπει να κάνετε:

Αν συναντήσετε δυσκολίες απευθυνθείτε στον πλησιέστερο μηχανικό.

Για περισσότερες πληροφορίες: ελαστικά tyrestore.