- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο δικηγορικό γραφείο για τις ανάγκες σας

Η επιλογή του σωστού δικηγορικού γραφείου μπορεί να είναι ναρκοπέδιο. Είναι σημαντικό να βρείτε ένα δικηγόρο ο οποίος ειδικεύεται στο συγκεκριμένο τομέα του δικαίου στον οποίο ανήκει το ζήτημά σας, αλλά και ένα δικηγόρο που δεν είναι τόσο εξειδικευμένος ώστε να μην μπορεί να δει την ευρύτερη εικόνα. Συγκεκριμένα, αν ψάχνετε για δικηγόρο για να σας βοηθήσει με την πώληση ή την αγορά μιας επιχείρησης, θα πρέπει να βρείτε κάποιον που καταλαβαίνει κάθε πτυχή της συναλλαγής και τη σχετική αξία της  για τη συνολική συμφωνία.

Το μεγαλύτερο δεν είναι πάντα το καλύτερο.

Αν κάποιος σνομπάρει τα συνηθισμένα δικηγορικά γραφεία, καλό είναι να γνωρίζει ότι πολύ συχνά η εξειδίκευση, σημαίνει ότι η συμβουλή του δικηγόρου χάνει την προφανή εμπορική γωνία γιατί  ο ίδιος έχει βυθιστεί στη λεπτομέρεια και αποτυγχάνει να επικοινωνήσει με άλλους ειδικούς στην επιχείρηση. Και δεν έχουμε καν μιλήσει  για τις νομαρχιακές «αψιμαχίες» .

Η επίτευξη της σωστής ισορροπίας

Ένα αξιόλογο δικηγορικό γραφείο θα πρέπει αν αποτελείται από μία ομάδα γενικών και εξειδικευμένων δικηγόρων. Δικηγόρων με εμπειρία από τη λειτουργία των δικών τους  επιχειρήσεων, που θα παρέχουν συμβουλές  εμπορικές και επιχειρηματικές  στα άτομα που τις χρειάζονται, αλλά να χαρακτηρίζονται και από νομική κατάρτιση και τα κατάλληλα προσόντα. Θα πρέπει να παρέχουν ισορροπημένες συμβουλές, που σημαίνει ,εξειδικευμένες επιχειρηματικές νομικές συμβουλές, χωρίς να παραβλέπεται η ευρύτερη εικόνα.

Δεν φοβούνται να πουν «όχι».

Μία επιτυχημένη δικηγορική εταιρία ενδιαφέρεται να κάνει σωστή δουλειά και όχι απλά να κερδίζει υποθέσεις. Γνωρίζουν ότι είναι καλοί και απολαμβάνουν να κάνουν την διαφορά για τους πελάτες τους. Έτσι δεν φοβούνται να πουν όχι σε μία υπόθεση όταν αναγνωρίζουν ότι δεν είναι οι καταλληλότεροι για την ανάληψη της. Θα σας προτείνουν ωστόσο τον κατάλληλο συνεργάτη και θα αναλάβουν να σας φέρουν σε επαφή μαζί του.

Καλή  χημεία.

Όταν επιλέγετε ένα δικηγόρο, μην υποτιμάτε τον παράγοντα της προσωπικότητας. Επιλέξτε ένα δικηγόρο που σας αρέσει, σας εμπνέει  εμπιστοσύνη και μπορείτε να βασιστείτε σε αυτόν. Επιλέξτε ένα δικηγόρο που μιλάει τη γλώσσα σας, εμφανίζει ένα γνήσιο ενδιαφέρον και καθιστά τον εαυτό του διαθέσιμο όταν τον  χρειάζεστε. Επιλέξτε ένα δικηγόρο που είναι τόσο παθιασμένος με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, όσο εσείς.

Πηγή αρθρογραφίας: Δικηγόροι Διοικητικού – Δημοσίου Δικαίου