- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ένα νέο αφήγημα για την Πρέσπα από μαθητές λυκείου

Νέοι στη διασυνοριακή Πρέσπα συν-δημιουργούν!

Στα πλαίσια του “Prespa Stories”, μαθητές λυκείου των δήμων Πρεσπών, Resen και Pustec αναπτύσσουν από κοινού ένα νέο αφήγημα για τη λίμνη της Μεγάλης Πρέσπας. Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου νέων στη διασυνοριακή Πρέσπα.

Έφηβοι της περιοχής ανατρέχουν σε βιώματα κι εμπειρίες και μιλούν για τον τόπο τους, ενώ πειραματίζονται με τις νέες τεχνολογίες και τη δημιουργική γραφή. Με εργαλεία τη φαντασία τους και το διαδίκτυο, οι μαθητές συνθέτουν μια πολυμεσική (multimedia) ιστορία για τη λίμνη που μοιράζονται.

Στα τέσσερα πρώτα εργαστήρια, οι νέοι του δήμου Πρεσπών συνέλεξαν οπτικοακουστικό υλικό από αγαπημένα σημεία της περιοχής και ανέπτυξαν την αρχή μιας ιστορίας με φόντο τη λίμνη. Την Κυριακή 9 Απριλίου στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί το επόμενο εργαστήριο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Πρεσπών στο Λαιμό, όπου οι μαθητές ετοιμάζονται να δημοσιεύσουν την  πολυμεσική ιστορία τους στο διαδίκτυο.

Το Prespa Stories αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των νέων της Πρέσπας και την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου.

Η πρωτοβουλία Prespa Stories υποστηρίζεται από το START – Create Cultural Change, ένα πρόγραμμα του Ιδρύματος Robert Bosch, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης και την  Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων της Γερμανίας.

IMG_9560 P1030676 P1030754