- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ενημέρωση των κατοίκων της Μελίτης από τον δήμαρχο Φλώρινας για το θέμα της τηλεθέρμανσης (video, pics)

Συνάντηση με κατοίκους της Μελίτης είχε χθες ο δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, προκειμένου να ενημερώσει για τις εξελίξεις και το μέλλον του έργου της τηλεθέρμανσης Μελίτης.

«Το θέμα της Μελίτης μας ενδιαφέρει όσο και της Φλώρινας. Είναι δύο έργα που πρέπει να γίνουν» είπε αρχικά ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Το 2014 κάναμε επικαιροποίηση της μελέτης για είναι έτοιμη και να ενταχθεί όταν προκηρυχτεί κάποιο μέτρο. Η προϋπόθεση όμως για τη Μελίτη ήταν ότι έπρεπε να προχωρήσει πρώτα της Φλώρινας. Είναι άμεσα συνδεδεμένη, καθώς η Μελίτη δεν έχει δικό της ξεχωριστό αντλιοστάσιο. Έτσι είχε γίνει η μελέτη από την αρχή».

Ο κ. Βοσκόπουλος υπογράμμισε πως «το μέλημα μας είναι να γίνουν και οι δύο τηλεθερμάνσεις. Ώσπου να εγκριθεί της Φλώρινας και να ξεκινήσει κανονικά όμως, δε μπορεί να υποβληθεί κανένας φάκελος για τη Μελίτη».

Παράλληλα ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τονίζοντας πως «εάν η Περιφέρεια ενδιαφέρεται πραγματικά, όπως λέει, να κάνει την τηλεθέρμανση της Μελίτης, δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε να βγει πρόγραμμα ΕΣΠΑ από το υπουργείο, να εξαγγελθεί τέτοιο μέτρο για να υποβληθεί η τηλεθέρμανση. Μπορεί η Περιφέρεια να βγάλει από το ΕΣΠΑ το δικό της ένα μέτρο ειδικά για την τηλεθέρμανση Μελίτης, η οποία να μην έχει καμία σχέση με την τηλεθέρμανση Φλώρινας, να μην εμπλέκεται, για να μην υπάρχουν προβλήματα. Το ύψος είναι περίπου στα 10 εκ. ευρώ και αν θέλει μπορεί να βγάλει ένα τέτοιο μέτρο. Εμείς προς το παρόν δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω, παρά να περιμένουμε να εγκριθεί της Φλώρινας στο πρόγραμμα χρηματοδότησης και στη συνέχεια να προχωρήσουμε».

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε και σε μία ακόμα πιθανή λύση. «Να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση, με το που ξεκινήσει η δεύτερη μονάδα της Μελίτης με τους Κινέζους, να είναι υποχρεωτική η κατασκευή της τηλεθέρμανσης Μελίτης».

Ακολούθησε διάλογος με τους κατοίκους, παρουσία της διευθύντριας της ΔΕΥΑΦ, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

DSC_0516 DSC_0519 DSC_0520