- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το Επιμελητήριο Φλώρινας για τα αποτελέσματα της επίσκεψης της αντιπροσωπείας των Σέρβων

To Επιμελητήριο Φλώρινας στην προσπάθεια που καταβάλλει για την ενίσχυση της εξωστρέφειας καθώς και για τη δικτύωση των Βαλκανικών χωρών έχει πραγματοποιήσει Σύμφωνα Εμπορικών Συνεργασιών με Βαλκανικές και όχι μόνο χώρες. Στόχος των παραπάνω δράσεων είναι ο χαρακτηρισμός του Νομού Φλώρινας ως Αγροτουριστικός- Ιστορικός  προορισμός.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Επιμελητήριο Φλώρινας από τη Δ.Ε. του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου. Παρόντες στη κοινή συνεδρίαση των δύο Επιμελητηρίων  ήταν ο  Πρόξενος της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη καθώς και ο Πρέσβης της Σερβίας στην Αθήνα.  Αναδείχθηκε η καλή συνεργασία που έχουν τα δύο Επιμελητήρια τα τελευταία τρία χρόνια.

Συζητήθηκε η περαιτέρω δικτύωση των Ελληνικών και τοπικών επιχειρήσεων μιας και οι καλές σχέσεις δεν ανταποκρίνονται στο εμπορικό ισοζύγιο των δύο χωρών όπως ανέφερε ο Πρέσβης της Σερβίας. Επίσης,  αποφασίστηκε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου μας τον Νοέμβριο 2017 στην Αγροδιατροφική  Έκθεση του Βελιγραδίου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας όπου συζητήθηκε η κοινή διάθεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη δημιουργία Ελληνοσερβικού Μνημείου αφιερωμένου στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.  Ο Πρέσβης δήλωσε πως το μνημείο θα αποτελέσει  προσκυνηματικό προορισμό από την πλευρά των Σέρβων, λέγοντας πως ένα εκατομμύριο και πλέον Σέρβοι επισκέπτονται τη Β. Ελλάδα, ένα ποσοστό της τάξης τουλάχιστον του 10% θα επισκεφτεί την περιοχή μας. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανακοίνωσε τη λειτουργία ειδικής εκπτωτικής κάρτας για τους Σέρβους πολίτες που θα επισκέπτονται το νομό Φλώρινας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας δήλωσε ότι στηρίζει  και συμμετέχει ενεργά την προσπάθεια αυτή και το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί ο τόπος και οι τεχνικές λεπτομέρειες για τη δημιουργία του μνημείου.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ