- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σ. Σαπαλίδης για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης μεταξύ των Επιμελητηρίων Δ. Μακεδονίας της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Χαρίτση της Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Κόλλια και της υπεύθυνης του γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Νοτοπούλου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση ήταν η δημιουργία του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας το οποίο θα έχει στόχο να δίνει εγγυήσεις και χρηματοδοτήσεις. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας στην τοποθέτησή του ανέδειξε στον Πρωθυπουργό της χώρας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού τις διασυνοριακές συνεργασίες που έχει κάνει το Επιμελητήριο στις χώρες των Βαλκανίων και όχι μόνο ,στις μεταποιητικές μονάδες των τοπικών προϊόντων, τον ειδικό φορολογικό συντελεστή στην περιοχή μας όπου μαζί με την επαναλειτουργία του τρένου για εμπορευματικές μεταφορές και τη δημιουργία χερσαίου λιμένα στην ΒΙΠΕ θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Τέλος,  προσκάλεσε τον Πρωθυπουργό και τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Χαρίτση με τον οποίο το Επιμελητήριο μας έχει πολύ καλή συνεργασία, να παραστούν στη συνάντηση εργασίας που διοργανώνει το Επιμελητήριο Φλώρινας στις 3 Απριλίου 2017 όπου θα αναδείξουμε την ανάγκη για τη δημιουργία διαμετακομιστικού Κέντρου στην περιοχή.