- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας για την Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή

Η 15η Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Καταναλωτή και στην προστασία των δικαιωμάτων του.

Η σύγχρονη εποχή του διαδικτύου, των διεθνών αγορών και της Παγκοσμιοποίησης επιβάλλουν την αποτελεσματικότερη προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών.

Η ελευθερία επιλογής προϊόντων και υπηρεσιών δεν πρέπει να περιορίζεται από παράνομους και καταχρηστικούς όρους, από τα ψιλά γράμματα των συμβάσεων και τις δυσκολοκατανόητες παραγράφους. Οι προμηθευτές – πωλητές οφείλουν να ενημερώνουν και να αποζημιώνουν σε περίπτωση ελαττωματικών προϊόντων και ανεπαρκούς παροχής υπηρεσιών.

Η υγεία των καταναλωτών και η ασφάλεια των προϊόντων είναι αδιαπραγμάτευτες, η παραπλανητική διαφήμιση δείχνει έλλειψη σεβασμού στον Καταναλωτή, ο ασυνείδητος υπερκαταναλωτισμός διαμορφώνει χαρακτήρες και επηρεάζει αρνητικά τις νεότερες γενιές, η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις των προϊόντων συμβάλουν στην φτωχοποίηση των πολιτών, τα σκάνδαλα οδηγούν σε έλλειψη εμπιστοσύνης και η ορθή απονομή της δικαιοσύνης είναι επιβεβλημένη.

Υποχρέωση όλων μας είναι να διδάξουμε στις νεότερες γενιές τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των καταναλωτών, την ορθή καταναλωτική συμπεριφορά και να διαμορφώσουμε σωστούς και υπεύθυνους ανθρώπους.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Βασίλειος Στ. Ιωαννίδης

Η Γεν. Γραμματέας

Παρασκευή Αν. Κτενίδου