- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Τρία μετάλλια για τη Γ.Ε.Φ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών

Τα τρομερά μωρά της Γ.Ε.Φ. εντυπωσίασαν για άλλη μια φορά τον κόσμο της ξιφασκίας. Αυτή τη φορά “εντός έδρας”, καθώς το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας Νέων ΑνδρώνΝέων Γυναικών διεξήχθη στην πόλη μας. Συγκεκριμένα η ΓΕΦ συμμετείχε με 9 αθλητές και αθλήτριες στις κατηγορίες των Νέων ΑνδρώνΓυναικών (ατομικά και ομαδικά). Αγόρια: Χατζόπουλος Στέφανος, Ζαραβέλης Αντώνης, Χατζόπουλος Πέτρος, Σιάλτσης Μιχάλης (που αποτέλεσαν και την ομάδα που συγκροτήθηκε για το ομαδικό αγώνισμα), Πασσάς Θωμάς και Δήμκος Αθανάσιος. Κορίτσια: Δήμκου Ελένη, Γραμμενοπούλου Δήμητρα, Πασσά Ζωή και Παναγιάρη Ηλιανή (που αντίστοιχα έπαιξαν και στο ομαδικό αγώνισμα).

Οι αθλητές μας λοιπόν πέτυχαν κάτι που για την ηλικία τους θεωρείται όνειρο. Τρία μετάλλια σε τέσσερις κατηγορίες και έξι αθλητές από τους εννέα, κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο της συμμετοχής τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών, όντας όλοι κάτω των 17 ετών (με εξαίρεση τον Χατζόπουλο Πέτρο). Αναλυτικά: Σιάλτσης Μ. 3ος (χάλκινο μετάλλιο,  με έναν τραυματισμό στον αστράγαλο να του στερεί την είσοδο στον τελικό), Χατζόπουλος Στ. 11ος, Ζαραβέλης Α. 12ος, Χατζόπουλος Π. 13ος, Πασσάς Θ. 27ος και Δήμκος Α. 29ος σε 33 συμμετοχές. Δήμκου Ε. 7η, Παναγιάρη Η. 12η και Γραμμενοπούλου Δ. 18η σε 24 συμμετοχές. Οι αγώνες διεξήχθησαν την Παρασκευή 15/3.

Το Σάββατο τα τρομερά μας παιδιά μας επιφύλαξαν απίστευτες συγκινήσεις. Αγόρια και Κορίτσια από ΑΣΗΜΙ, καθώς κατάφεραν να κατακτήσουν ασημένια μετάλλια στα ομαδικά. Παλεύοντας κυριολεκτικά με ηλικιακά και εμπειρικά ανώτερους αντιπάλους τους έβγαζαν έναν-έναν από το δρόμο τους μέχρι τον τελικό. Τα αγόρια αντιμετώπισαν αρχικά την ομάδα του Απ. Βριλησσίων και στη συνέχεια για να μπουν στον μεγάλο τελικό την ομάδα της Γ.Ε.Ηρακλείου, όπου μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα κατάφεραν να κερδίσουν με 45-36. Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι η ΓΕΗ έχει στις τάξεις της τον Μ. Γιακουμάτο (παγκόσμιο πρωταθλητή πριν 3 χρόνια στην κατηγορία εφήβων), οπότε ο άθλος αποκτά άλλη αίγλη. Στον τελικό καταβεβλημένοι από την προσπάθεια ηττήθηκαν από την ΑΕΚ με 45-26. Τα κορίτσια μας κατάφεραν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα καθώς κέρδισαν διαδοχικά τα Εκπ. Κωστέα Γείτονα, στον κρίσιμο αγώνα για τον τελικό την ομάδα του Απ. Βριλλησίων με 45-42 σε έναν αγώνα για γερά νεύρα και στον τελικό ηττήθηκαν και εκείνες από την ΑΕΚ με 45-22.

Θα θέλαμε πάρα πολύ σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε όλους τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο πλευρό μας, τους γονείς και συγγενείς των αθλητών μας, αλλά ιδιαίτερα τις ιστορικές και εμβληματικές φυσιογνωμίες του συλλόγου μας τον κ.κ.  Γουσόπουλο Ιωάννη (προπονητή της ΓΕΦ επί σειρά ετών και Αντιπρόεδρο της Ε.Ο.Ξ.) και την Δήμκου Σταυρούλα (αθλήτρια της ΓΕΦ και 3η παγκόσμια πρωταθλήτρια Νεανίδων), που βρέθηκαν στο κλειστό γήπεδο του μπάσκετ για να στηρίξουν τις προσπάθειες των αθλητών μας, έδωσαν φτερά στα πόδια τους και όλοι μαζί σαν γροθιά τα κατάφεραν.

Να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά τα Coffee Island Φλώρινας για την ευγενική χορηγία των εμφανίσεων του συλλόγου μας, η οποία αποδείχθηκε “γουρλίδικη”, καθώς κοσμήθηκε με μετάλλια. Και πάνω απ΄όλα να ευχαριστήσουμε τον προπονητή μας κ. Τσουρούτα Γιώργο για την πολύ καλή δουλειά που κάνει στο σύλλογο και με την ευκαιρία αυτή να τον συγχαρούμε για την επιτυχία του στις εξετάσεις διαιτητών της FIE, όπου χρήσθηκε διεθνής διαιτητής.

Η ΓΕΦ απέδειξε ότι είναι μια οικογένεια για άλλη μια φορά και λειτουργώντας συλλογικά καταφέρνει επιτυχίες που για άλλους είναι όνειρα, τηρουμένων των αναλογιών.

Τέλος οι αθλητές μας Δήμκου Ελένη, Χατζόπουλος Στέφανος, Ζαραβέλης Αντώνης και Ζαραβέλης Γιώργος έφυγαν οδικώς για Ρουμανία όπου θα συμμετέχουν σε καμπ προετοιμασίας με την Εθνική Ομάδα, καθώς πλησιάζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων (1/4/2017).