- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ευχαριστήρια των ομάδων ιστορίας και παραδοσιακής μουσικής του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον ευγενή και φιλόπατρη συμπολίτη μας κ. Νικόλαο Λούστα του Γεωργίου, επιτυχημένο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό, για την άμεση και γενναιόδωρη χορηγία του για την εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησαν οι ομάδες Ιστορίας και Παραδοσιακής μουσικής του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας στη Ρουμανία (31/3 – 4/4/2017). Χάρη στη χορηγία του κ. Λούστα, η βυζαντινή κηροπλαστική παράδοση της Φλώρινας ταξίδεψε στη Ρουμανία, στον τόπο που υπήρξε «το Βυζάντιο μετά το Βυζάντιο». Οι Φλωρινιώτες μαθητές και μαθήτριες των ομάδων δώρισαν πασχαλινά κέρινα καλαθάκια σε όλους τους μαθητές του Ελληνικού Σχολείου «Αθηνά» στο Βουκουρέστι και στον εκεί σύλλογο διδασκόντων. Δώρισαν επίσης λογοτεχνικά βιβλία και είδη σχεδίου. Το Βουκουρέστι, όπως άλλοτε αποτέλεσε για τους Έλληνες πολυπόθητο προορισμό που τους προσέφερε πολλαπλές προοπτικές ανάδειξης, συγκεντρώνει σήμερα μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών από την Ελλάδα, που επιθυμούν να λάβουν τα παιδιά τους παιδεία ελληνική. Χάρη στη χορηγία του κ. Λούστα και την προσφορά ειδών άλλων επιχειρηματιών της Φλώρινας, σε εποχή κρίσης, οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας έμαθαν την αξία της προσφοράς από καρδιάς.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλώρινας κ. Θεόκλητο που μεσολάβησε για την επίσκεψή μας στο Πατριαρχείο Ρουμανίας. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αράντ κ. Τιμόθεος και οι συνεργάτες του μας επιφύλαξαν εγκάρδια υποδοχή στο Πατριαρχικό Μέγαρο και μας ξενάγησαν στον χώρο, που παρά τη μεγαλοπρέπειά του, τον νιώσαμε οικείο. Η Ορθοδοξία αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ Ελλήνων και Ρουμάνων.

Ευχαριστούμε επίσης τις βιομηχανίες τροφίμων Tottis Foods ΑΕ και ΠΑΜΗ ΑΒΕΕ που ανταποκρίθηκαν αμέσως στο αίτημά μας και προσέφεραν αφιλοκερδώς είδη παραγωγής τους, για όλους τους μαθητές, τόσο του σχολείου «Αθηνά» όσο και των ομάδων του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας.

Ευχαριστούμε τέλος το Εμπορικό Επιμελητήριο Φλώρινας και τα μέλη του Χρόνη Δημήτριο(μέλι),  Αφοί Δινάκη ΟΕ (αναψυκτικά) και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «Πελεκάνος’» (φασόλια) που επίσης ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας και προσέφεραν αφιλοκερδώς είδη παραγωγής τους.

 

Οι καθηγητές των ομάδων Ιστορίας και Παραδοσιακής μουσικής του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας

Παπαδόπουλος Δημήτριος, Αθανασοπούλου Κωνσταντίνα,

Καραμπατάκη Κωνσταντίνα, Λαγουδάκη Μαρία,

Πετανίδης Αναστάσιος, Αναγνώστου Δημήτριος