- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συνάντηση του δημάρχου Φλώρινας με τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας (video, pics)

Ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, υποδέχθηκε την Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017, τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Αλεξάντερ Στσερμπακόβ,  καθώς και τον εμπορικό ακόλουθο του Προξενείου, κ. Βλαδημίρ Ποταπόφ. Παρόντες στη συνάντηση, επίσης, ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, Πέτρος Σερίδης, και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Άρης Αριστείδου.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, αποτελεί μέρος των εθιμοτυπικών επισκέψεων που πραγματοποιεί ο κ. Πρόξενος στην Δυτική Μακεδονία, ενώ συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Πρόξενος στην αρχή της συνάντησης είπε:

«Αυτή την περίοδο πραγματοποιώ την πρώτη μου εθιμοτυπική επίσκεψη στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και θεωρώ καθήκον μου να κάνω προσωπικές επαφές με τις αρχές των περιοχών και των Δήμων. Αυτή την εβδομάδα επισκεφθήκαμε την πόλη της Κοζάνης και τον Περιφερειάρχη, κ. Θ. Καρυπίδη, χθες επισκεφθήκαμε την πόλη της Καστοριάς και σήμερα ήρθαμε στη Φλώρινα.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την υποδοχή και τον χρόνο που διαθέσατε να κάνουμε αυτή την σπουδαία συνάντηση και γνωριμία. Κύριε Δήμαρχε, ιδιαίτερα θα ήθελα να τονίσω την ευγνωμοσύνη μου για την προσωπική σας συμβολή στην εγκατάσταση του μνημείου του Ρώσου στρατιώτη στη Φλώρινα. Θεωρώ, ότι χάρη στις δικές σας ενέργειες αυτό το έργο έγινε πραγματικότητα. Βέβαια, θα πρέπει να αναφέρω και τον αξιότιμο προκάτοχό μου, τον κ. ΑλεξέιΠοπόβ, όπου η συνεργασία σας σε αυτό το ζήτημα έφερε θαυμαστά αποτελέσματα.

Για εμάς, αυτό το γεγονός έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της ρώσικης ιστορίας, γιατί οι Ρώσοι στρατιώτες έχυσαν το αίμα τους εδώ στο Μακεδονικό μέτωπο, για να συμμετάσχουν μαζί με τους Έλληνες στις πολεμικές επιχειρήσεις. Και για μια ακόμη μια φορά θέλω να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου  για την βοήθειά σας.

Η Φλώρινα είναι πανέμορφη, με ιδιαίτερη προσωπικότητα, και κάθε πόλη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας έχει την ιδιομορφία της. Ωστόσο, η Φλώρινα μου φάνηκε ιδιαίτερα όμορφη και ενδιαφέρουσα. Γνωρίζουμε τις προσπάθειές σας και τις πρωτοβουλίες σας για την ανάπτυξη της πόλης και θα θέλαμε οι ελληνορωσικές σχέσεις να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου.

Είμαι σίγουρος ότι οι σχέσεις μεταξύ των Δήμων της Ρωσίας και της Ελλάδας, αποτελούν ένα βασικό μέρος της γενικότερης ελληνορωσικής επαφής. Είναι γεγονός, ότι οι χώρες μας σήμερα βιώνουν μια δύσκολη περίοδο και γνωρίζουμε καλά τα αίτια αυτής της κατάστασης, αλλά και τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Και στη Ρωσία έχουμε μια σειρά από προκλήσεις οικονομικού χαρακτήρα και πιστεύω ότι σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο όσο πιο κοντά είμαστε τόσο πιο καλά αποτελέσματα θα μπορέσουμε να πετύχουμε και η συνεργασία μας θα πρέπει να συμβάλει και στην ανάπτυξη.

Σας ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή κ. Δήμαρχε και ελπίζω ότι η απευθείας γραμμή επαφής μεταξύ μας θα φέρει αποτελέσματα. Οι πόρτες του Προξενείου είναι πάντα ανοιχτές για εσάς και τους συνεργάτες σας».

Ο Δήμαρχος Φλώρινας ακολούθως είπε:

«Κύριε Πρόξενε, κι εγώ με την σειρά μου να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μας κάνατε να μας επισκεφθείτε στον Δήμο. Όπως ακριβώς είπατε, με τον προκάτοχό σας είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία και δεν υπάρχει λόγος για να μην συνεχιστεί.

Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι μπορούμε να αποκομίσουμε κι εμείς από εσάς κι εσείς από εμάς θετικά στοιχεία και για τον λόγο αυτό προχωρούμε σε αδερφοποίηση με τον Δήμο Levashogo της Αγίας Πετρούπολης, η οποία θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα και ελπίζουμε και σε άλλες συνεργασίες σε πολιτιστικό επίπεδο και πολιτισμικό επίπεδο μεταξύ Δήμων της Ρωσίας και του Δήμου μας, αφού η Φλώρινα είναι η πόλη των γραμμάτων και των τεχνών».

Στο τέλος, ο κ. Δήμαρχος έδωσε στον κ. Πρόξενο καλάθι με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, ενώ ο κ. Πρόξενος ανταπέδωσε το δώρο.

Ακολούθως, επισκέφθηκαν το μνημείο του Ρώσου στρατιώτη στη Φλώρινα.

4 3 1