- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η ζωή έχει επιλογές!

Αυτές τις μέρες έχω μια αναστάτωση εξ αιτίας ενός άτυχου συμβάντος που συνέβη στο ταξίδι μου, έζησα στιγμές που με πλήγωσαν όταν είδα μια παρέα παιδιών σε ένα πάρκο να σχολιάζουν και κοροϊδεύουν ένα μικρό με ειδικές ανάγκες.

Ενοχλήθηκα γιατί κανένα παιδί δεν είναι υπεύθυνο για το πρόβλημα που παρουσιάζει, μέσα σε αυτά τα παιδιά συνήθως κρύβεται μια καλή καρδιά και ένας χαρακτήρας άξιος, είναι φιλικοί και έξυπνοι καταφέρνουν πράγματα που εμείς δεν μπορούμε.

Αυτοί που πείραζαν το παιδί με την αναπηρία δεν κατάλαβαν ότι θα μπορούσαν να είναι στην θέση του οι ίδιοι, δεν κατάλαβαν ότι ο κόσμος μας είναι φτιαγμένος να δέχεται ανθρώπους με το δικό τους πρόβλημα και ότι όλοι είναι χρήσιμοι.

Εμείς μπορούμε να κινούμαστε χωρίς άγχος και με σιγουριά σε αντίθεση με το μικρό που κορόιδευαν, «η ζωή έχει επιλογές» θα μπορούσαν να είναι περισσότερο φιλικοί να δώσουν κουράγιο και δύναμη στον μικρό να τον κάνουν να αισθανθεί όμορφα, να πιστέψει πως είναι ίσος με αυτούς, δυστυχώς όμως δεν το έκαναν έδειξαν ρατσισμό και αντικοινωνικότητα κάτι που με πλήγωσε και δεν θα ήθελα να ξανά δω τέτοιου είδους σκηνές.

Πήρα μια γεύση και είδα ότι το «πρόβλημα» το έχουν τα παιδιά που κορόιδευαν και όχι ο μικρός με την αναπηρία.-

Σημ: Η ιστορία είναι φανταστική, σκοπός της είναι να αποτρέψει τον ρατσισμό που τείνει να πάρει διαστάσεις ανεξέλικτες.

 

1+ΣπύροςΣπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος

Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ