- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ανοίγει στη Φλώρινα το Κέντρο Αναπτυξιακής Εργοθεραπείας «Ολοκλήρωση»

Εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στη Φλώρινα το Κέντρο Αναπτυξιακής Εργοθεραπείας «Ολοκλήρωση», με υπεύθυνη την εργοθεραπεύτρια OTR/S.I Θεοφανώ Παγιάντζα.

Το Κέντρο θα βρίσκεται επί της οδού 25ης Μαρτίου 9 (στον 1ο όροφο) και το τηλέφωνο για ραντεβού είναι το 6944589737.

Το Κέντρο Αναπτυξιακής Εργοθεραπείας “Ολοκλήρωση” θα παρέχει:

Τομείς παρέμβασης:

Η αξιολόγηση είναι βασισμένη στα φυσιολογικά στάδια ανάπτυξης της κάθε ηλικίας, γίνεται με test, σε συνδυασμό με το ιατρικό ιστορικό και την κλινική παρατήρηση της συμπεριφοράς του κάθε παιδιού.

Η θεραπεία είναι εξατομικευμένη της Αισθητικής Ολοκλήρωσης στηριζόμενη στην εφαρμογή των βασικών αρχών Εργοθεραπείας μέσα από εμπειρία κλινική και θεραπευτική 31 χρόνων.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι ορατά κατά μέσο όρο μέσα στους 3 πρώτους μήνες από την έναρξη της θεραπευτικής διαδικασίας, η δε λήξη εξαρτάται από το επίπεδο δυνατοτήτων εξέλιξης του κάθε παιδιού. Το Κέντρο Αναπτυξιακής Εργοθεραπείας “Ολοκλήρωση” έχει επιστημονική συνεργασία με γιατρούς άλλων ειδικοτήτων (αναπτυξιολόγους, νευρολόγους παιδιών, παιδοψυχίατρους, παιδίατρους) καθώς και με θεραπευτές άλλων ειδικοτήτων (λογοπεδικούς, φυσιοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς κ.λ.π.) με στόχο την παράλληλη εξειδικευμένη θεραπευτική παρέμβαση του κάθε παιδιού και την στήριξη της οικογένειάς του.

Βιογραφικό

Η κα. Θ. Παγιάντζα παρέχει τις θεραπευτικές της υπηρεσίες από το 1985.

Αρχικά ασχολήθηκε με την Ψυχιατρική Εργοθεραπεία. Στην πορεία απέκτησε πολύτιμη γνώση και εμπειρία μέσα από την οργάνωση του τμήματος Εργοθεραπείας στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής του Ι.Κ.Α. Θεσσαλονίκης.

Ασχολήθηκε με την αξιολόγηση και θεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 13 χρονών με αναπτυξιακά – παιδοψυχιατρικά προβλήματα για 18 χρόνια.

Παράλληλα είχε επιστημονική συνεργασία με την σχολή Εργοθεραπείας ΤΕΙ Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής), ως επιστημονική υπεύθυνη για την κατάρτιση και πρακτική άσκηση σπουδαστών.

Εξειδικεύτηκε στην μέθοδο “Sensory Integration” “Αισθητηριακή Ολοκλήρωση” και εφαρμόζει αυτή σε κλινικό επίπεδο σε οργανωμένο ιδιωτικό της χώρο.

Υπήρξε επιπλέον επιστημονικός συνεργάτης στο Αναπτυξιακό Κέντρο “Φωκά”, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια είχε επιστημονική συνεργασία με το Παιδιατρικό – Νευρολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου “Παπαγεωργίου”.

Στο διάστημα της επαγγελματικής της πορείας (31 χρόνια) έχει συνεχή παρουσία και συμμετοχή σε συνέδρια στον παιδοψυχιατρικό χώρο καθώς και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (τμήμα ειδικής αγωγής).

Βάζοντας λοιπόν ως προτεραιότητα την ανάπτυξη του παιδιού κάνοντας η ίδια την πλήρη αξιολόγησή του, επιλέγοντας το ανάλογο θεραπευτικό πρόγραμμα παρέχει τις γνώσεις και την εμπειρία της με στόχο την ποιοτική παροχή υπηρεσιών στον τομέα της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ – ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ.