- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Εσπερίδα με θέμα «Παιδιά “παραβάτες”, παιδιά θύματα: Σχολική Διαχείριση, Δικαιικό Πλαίσιο και Εισαγγελική Παρέμβαση»

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Φλώρινας, η Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Φλώρινας, οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων), οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η ΕΛΜΕ Φλώρινας, διοργανώνουν εσπερίδα με θέμα «Παιδιά “παραβάτες”, παιδιά θύματα: Σχολική Διαχείριση, Δικαιικό Πλαίσιο και Εισαγγελική Παρέμβαση», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Μαΐου, ώρα 18.00 – 21.00 μ.μ., στο Ξενοδοχείο «ΦΑΙΔΩΝ», στη Φλώρινα.

Η εσπερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς, επαγγελματίες που ασχολούνται με την προστασία της παιδικής ηλικίας, φοιτητές/τριες και σε κάθε άλλο/η ενδιαφερόμενο/η.

Αντικείμενα πραγμάτευσης θα είναι η παιδική κακοποίηση-παραμέληση, η παραβατικότητα και η σχολική διαρροή. Σκοπός της εσπερίδας είναι η ενημέρωση για τη νομοθεσία, την ενδεδειγμένη σχολική διαχείριση και την ειδικότερη συμβολή του Εισαγγελέα ή/και της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων σε θέματα προστασίας της ανηλικότητας.

Εισηγήτριες θα είναι οι:

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, προβλέπεται επίσκεψη για όσους/ες από τους συμμετέχοντες/ουσες το επιθυμούν, στην εικαστική έκθεση έργων που δημιούργησαν οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Αμμοχωρίου με συναφές θέμα και με τίτλο «Η αγάπη στη χώρα των τραυμάτων». Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης», με υπεύθυνη την εικαστικό Αθηνά Βόσδου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

6.00 – 6.15 Προσέλευση-χαιρετισμοί.

6.15 – 6.40 Κακοποίηση – παραμέληση ανηλίκων. Σχολική εγκατάλειψη. Έννοιες και ερευνητικά δεδομένα.

Άννα Μπαφίτη, Υπεύθυνη Σ.Σ.Ν. Φλώρινας

7.00 – 7.45 Δικαιικό πλαίσιο προστασίας ανηλίκων και αντιμετώπισης του ανήλικου δράστη. Η ειδικότερη συμβολή του Εισαγγελέα στην προστασία της ανηλικότητας.

 Ευφημία Θ. Τσιράκογλου, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Φλώρινας

6.40 – 7.00 Παραβατικότητα ανηλίκων.

 Ο ρόλος της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων.

Μαρία Παπαδημητρίου, Επιμελήτρια Ανηλίκων Φλώρινας

7.45 – 8.00 Διάλειμμα

8.00 – 8.40 Εντοπισμός, προσέγγιση και διαχείριση στο σχολικό περιβάλλον του ανήλικου δράστη και του ανήλικου θύματος.

 Αναστασία Μπέκα, Παιδοψυχίατρος, Διευθύντρια Παιδοψυχιατρικού Τμήματος Γ.Ν. Παπανικολάου

8.40 – 9.00 Συζήτηση

esperida1