- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η Φλώρινα υποδέχθηκε το Λείψανο της Αγίας Υπομονής

Φωτορεπορτάζ | Νίκος Κωνσταντινίδης


Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Υπομονής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην ορεινή Φλώρινα, ενόψει των τριήμερων εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Αγαθαγγέλλου του εκ Φλωρίνης.

Το Ιερό Λείψανο μετέφερε ο Αρχιμανδρίτης Άνθιμος Παπαλεξόπουλος από την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου και το υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος πλαισιωμένος από πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως.

Αμέσως μετά τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχη, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στη θαυματουργική δύναμη που έχουν τα Ιερά Λείψανα των Αγίων μας.

Στην συνέχεια με παρότρυνση του κ. Θεοκλήτου τον λόγο πήρε ο π. Άνθιμος ο οποίος με θεολογικό τρόπο αναφέρθηκε στο βίο της Αγίας Υπομονής, ενώ χαρακτηριστικά είπε πως η Αγία Υπομονή “ αντάλλαξε το βασιλικό χιτώνα για το τίμιο και ένδοξο ράσο των μοναχών”.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής υπάρχει παρεκκλήσι προς τιμήν της Αγίας Υπομονής, ενώ φυλάσσεται και Λείψανο του Αγίου Αγαθαγγέλλου, το οποίο είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν οι πιστοί που παρευρέθηκαν εκεί.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ