- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

«Όλα για το μάθημα της Έκθεσης»

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Το Αλφαβητάρι της Έκθεσης » του συναδέλφου φροντιστή κ. Ηλία Σαραφίδη (επικεφαλής της επιτροπής εισηγητών των Επαναληπτικών Θεμάτων της Ο.Ε.Φ.Ε.), το φροντιστήριο «λέξη» πραγματοποίησε στις 29 Απριλίου, στο συνεδριακό κέντρο Καρπενησίου, παράλληλη Φιλολογική Ημερίδα – Σεμινάριο με θέμα «Η Έκθεση Σήμερα – Ζητήματα Μεθοδολογίας και Αξιολόγησης».

Προσδοκία των διοργανωτών ήταν – όπως οι ίδιοι υποστήριξαν – να δοθούν «οδηγίες προς ναυτιλλομένους» (40 μέρες πριν τις Πανελλαδικές) από ειδικούς καθηγητές και βαθμολογητές Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η ποικίλη προέλευση των εισηγητών από διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Φλώρινα, Λάρισα, Καρδίτσα, Έδεσσα, Δράμα) και χώρους εκπαίδευσης – φροντιστηριακό και δημόσιο – είχε ως στόχο την παρουσίαση προτάσεων διδακτικής και αξιολόγησης, όπως και ανταλλαγή απόψεων πάνω στο πιο αμφιλεγόμενο ίσως μάθημα της Εκπαίδευσης και των Πανελλαδικών Εξετάσεων. («Ευρυτανικά Νέα» – «Ευρυτανικός Παλμός»)

Προσωπικά, ως εισηγήτρια με θέμα «Χαρτογράφηση στοχαστικού κειμένου για περίληψη» (Όροι και σύνθεση περίληψης) οφείλω να καταθέσω πως ήταν ιδιαίτερη τιμή η πρόσκληση – πρόκληση που μου απευθύνθηκε, αλλά κυρίως ήταν χαρά να συμμετέχω σε μια φιλολογική συνάντηση όπου εκπαιδευτικοί – έξω από τα «σύνορα» της τάξης – χωρίς ανασφάλεια και ενδοιασμούς, μετέτρεψαν το συνεδριακό κέντρο σε μια μεγάλη αίθουσα διδασκαλίας.

Αισθάνομαι λοιπόν την ανάγκη να ευχαριστήσω αρχικά τους: Γιάννη Τασιόπουλο και Ρίτα Τσιγκρέλη (φροντιστήριο «λέξη» Καρπενήσι) για την άψογη οργάνωση και τη ζεστή φιλοξενία, κατόπιν τους εξαιρετικούς συναδέλφους: Ηλία Σαραφίδη (φροντιστήριο «Κουκουβάγια» Δράμα), τον Ζάχο Σωτήρη (φροντιστήριο «Άποψη» Λάρισα), τον Τάσο Πέτκο (φροντιστήριο «Μάθηση» Έδεσσα), την Άντα Γάκη (Αθήνα) και τον Χαράλαμπο Κοκκινάκο (Καρδίτσα) για την πολύτιμη εμπειρία, με την ευχή να επαναληφθεί.

Ευτυχής και επιτυχής συγκυρία η συνύπαρξη και η αλληλεπίδραση των συγκεκριμένων συμμετεχόντων, όπως φάνηκε τουλάχιστον από την ανταπόκριση του κοινού που αποτελούνταν από μαθητές όλων των τάξεων – κυρίως της Γ ΄ Λυκείου – οι οποίοι παρακολούθησαν, μαζί με τους γονείς τους, με αμείωτο ενδιαφέρον την τετράωρη εκδήλωση.

Με την ευκαιρία αυτή, εύχομαι στους μαθητές Καλή Επιτυχία για τις εξετάσεις που θ’ ακολουθήσουν σε λίγες μέρες και Καλή Δύναμη στους συναδέλφους!

 Αρετή Δήμου

Φιλόλογος

Ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου Μ.Ε. «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ»

1 3 4 5 6