- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας: Να μην υπάρξουν άλλα εργατικά ατυχήματα

Το χθεσινό εργατικό ατύχημα στο ορυχείο Αχλάδας Φλώρινας, έγινε αιτία να τραυματιστεί σοβαρότατα ένας εργαζόμενος και να διακομισθεί λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του, σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Το γεγονός αυτό αναδεικνύει για άλλη μια φορά τα θέματα ασφάλειας των εργαζομένων στα ορυχεία της περιοχής.

Η απαξίωση της σημασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, είναι υπόθεση και αποτέλεσμα πολλών ετών και πολιτικών του παρελθόντος, σε συνδυασμό με τις μνημονιακές δεσμεύσεις που επέφεραν την επιδείνωση, του ήδη προβληματικού πλαισίου προστασίας της υγείας και ασφάλειας στις επιχειρήσεις, με συνέπεια την ύπαρξη εργατικών ατυχημάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ εκφράζει τη βαθιά συμπαράσταση του, στην οικογένεια του εργαζόμενου και εύχεται την άμεση αποφυγή του κινδύνου για τη ζωή του, με γρήγορη ανάρρωση και αποκατάσταση, μετά από ένα τόσο σοβαρό ατύχημα.

Συγχρόνως απαιτούμε τη σε βάθος διερεύνηση των συνθηκών, κάτω από τις οποίες συνέβη το εργατικό ατύχημα και την άμεση συγκρότηση και λειτουργία της επιτροπής κρίσεως, εργατικών ατυχημάτων.

Για να την αποφυγή τυχόν επόμενων ατυχημάτων, που πάντα σε αυτούς του εργασιακούς χώρους, είναι υπαρκτός και ελλοχεύει ο συγκεκριμένος κίνδυνος, ακόμα και για τη ζωή των εργαζομένων, είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου, για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας και η ενεργοποίηση των εσωτερικών υπηρεσιών υγείας και ασφάλειας στις επιχειρήσεις.

Συνάμα επιβάλλεται και η «κατά γράμμα» αυστηρή εφαρμογή των υφιστάμενων διατάξεων, σε συνδυασμό με την περαιτέρω ενδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ