- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Τι είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ για αξιολόγηση, μέτρα, ενέργεια, ανεργία, εκλογές (video, pics)

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δίπλα στην κοινωνία και τα στελέχη του δε φοβούνται να κυκλοφορήσουν στον κόσμο. Αντίθετα, η αξιωματική αντιπολίτευση δε μπορεί να κυκλοφορήσει καθώς φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, είπε μεταξύ άλλων από τη Φλώρινα ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας.

Ο κ. Ρήγας υπογράμμισε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει όρθια την κοινωνία και να μην είναι έρμαιο των δανειστών και της διαπλοκής.

Αναφορικά με την αξιολόγηση σημείωσε πως η κυβέρνηση κατάφερε να πολιτικοποιήσει τη διαπραγμάτευση στην Ευρώπη και να αναδείξει το θέμα του χρέους που δεν είναι βιώσιμο.

Εμφανίστηκε δε ιδιαίτερα αισιόδοξος πως το 2018 η χώρα θα βγει στις αγορές και πως η περίοδος των μνημονίων τελειώνει, ενώ κατηγόρησε για τυχοδιωκτική πολιτική και αντίληψη τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επανέλαβε μάλιστα πως οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στο τέλος της τετραετίας.

Από ‘κει και πέρα δήλωσε πως τα πρόσφατα μέτρα δεν είναι ακραίας λιτότητας, ενώ στάθηκε και στα αντίμετρα, υποστηρίζοντας πως στηρίζουν τις κοινωνικές τάξεις που έχουν πληγεί μέχρι σήμερα και κρατούν την παραγωγική διαδικασία.

Είπε ακόμη πως την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η ανεργία έπεσε κατά 5%, καθώς δημιουργήθηκαν 280.000 θέσεις εργασίας. Υποσημείωσε όμως, μετά από σχετική ερώτηση, πως στη Δυτική Μακεδονία και τη Φλώρινα θα πρέπει να βρεθεί ένα συγκεκριμένο αναπτυξιακό μοντέλο, πέραν της ΔΕΗ, που θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Για τα θέματα της ενέργειας τόνισε πως στόχος είναι να παραμείνει δημόσιος ο χαρακτήρας της ΔΕΗ και πως μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός. Ωστόσο, δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες, παρά τις ερωτήσεις που δέχτηκε, λέγοντας μόνο πως η Δυτική Μακεδονία θα παραμείνει ο ενεργειακός κόμβος της χώρας

Ερωτηθείς τέλος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Ρήγας είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει σχήματα που θα εφαρμόζουν συγκεκριμένες πολιτικές και θα συμβάλλουν στο να κρατηθεί όρθια η κοινωνία, δίνοντας με τα λόγια αυτά έμμεση στήριξη στη σημερινή περιφερειακή αρχή της Δυτικής Μακεδονίας η οποία, όπως είπε, έχει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά, ο κ. Ρήγας συναντήθηκε με στελέχη του κόμματος, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Π.Ε. Φλώρινας, επισκέφτηκε τον δήμο Αμυνταίου, τον Αιγοπροβατοτροφικό Συνεταιρισμό Περιοχής Αμυνταίου και τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας.

DSC_0015 DSC_0019 DSC_0020 DSC_0021