- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Έφη Αχτσιόγλου: «Σύντομα οι οικιστές των εργατικών κατοικιών θα γίνουν ιδιοκτήτες των σπιτιών τους» (video, pics)

«Το υπουργείο έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που χρονίζει εδώ και 35 χρόνια, για να δούμε πως οι οικιστές των εργατικών κατοικιών θα γίνουν ιδιοκτήτες των σπιτιών τους, αλλά και να δούμε τις ειδικότερες ρυθμίσεις που έχουμε σχεδιάσει ώστε να ελαφρυνθούν σε σχέση με τα χρέη και τις οφειλές που έχουν».

Τα παραπάνω τόνισε χθες από τη Φλώρινα η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε δηλώσεις της στο περιθώριο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο με θέμα τις αλλαγές για τις εργατικές κατοικίες μετά τη νέα Υπουργική Απόφαση.

Η κα Αχτζιόγλου πρόσθεσε πως «θα προχωρήσουμε άμεσα στην κλήρωση των εργατικών κατοικιών που είναι αδιάθετες και στις άλλες περιπτώσεις θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα για να γίνουν οι οικιστές ιδιοκτήτες των σπιτιών τους».

Παράλληλα, σε σύσκεψη που είχε νωρίτερα με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, τέθηκε και το θέμα της ανεργίας, για το οποίο η υπουργός υπογράμμισε πως «το επόμενο διάστημα θα δούμε στοχευμένες δράσεις για την αντιμετώπιση του στη Δυτική Μακεδονία και τη Φλώρινα ειδικότερα».

Στην εκδήλωση που ακολούθησε, η υπουργός ενημέρωσε τους δικαιούχους εργατικών κατοικιών για τις πρόσφατες νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας.

Από την πλευρά της, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ καθ. Μαρία Καραμεσίνη, που συνόδευε την υπουργό, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην οριστική παραχώρηση εργατικών κατοικιών, στις ευνοϊκές ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων ή μη οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας, οικισμών τέως ΟΕΚ και στη νέα μειωμένη ενιαία τιμή των 304,41 € ανά τ.μ. παραχωρούμενης κατοικίας που εφαρμόζεται πανελλαδικά.

Για την Π.Ε. Φλώρινας τόνισε πως υπάρχουν δέκα οικισμοί, πέντε με προσωρινά και πέντε με οριστικά παραχωρητήρια. Επισήμανε πως για την οριστική λύση θα απαιτηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς υπάρχουν προβλήματα με αποτυπώσεις οικισμών, υπάρχουν αυθαιρεσίες στους οικισμούς και γενικότερα προβλήματα που πρώτα πρέπει να τακτοποιηθούν, ώστε ο ΟΑΕΔ να μπορέσει να ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες.

Στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου βρέθηκαν δεκάδες ιδιοκτήτες εργατικών κατοικιών που έθεσαν τα ερωτήματά τους.

Στα videos που ακολουθούν μπορείτε να ακούσετε τόσο τις δηλώσεις, όσο και τις ενδιαφέρουσες και λεπτομερείς τοποθετήσεις των αρμοδίων στη διάρκεια της εκδήλωσης.

DSC_0494 DSC_0500 DSC_0502 DSC_0504 DSC_0505 DSC_0506 DSC_0507 DSC_0508 DSC_0512 DSC_0516 DSC_0517