- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Προδημοσίευση πρόσκλησης για τα «Σχέδια Βελτίωσης» (Δράσεις 4.1.1. και 4.1.3) του ΠΑΑ 2014-2020 προϋπολογισμού 256 εκατ. ευρώ

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνει ότι προδημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η πρόσκληση των Σχεδίων Βελτίωσης που αφορά στη Δράση 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και στη Δράση 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 256 εκατ. ευρώ.

Στόχος των καθεστώτων ενίσχυσης είναι η ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω του εκσυγχρονισμού και της αναδιάρθρωσης, καθώς και η ορθολογική χρήση των υδατικών πόρων και της ενέργειας με την αξιοποίηση των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας, την ορθή διαχείριση των παραγόμενων υποπροϊόντων και αποβλήτων και την αξιοποίηση τους για παραγωγή ενέργειας.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των δράσεων είναι τα εξής:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Γεωργοί που δεν έχουν υπερβεί το 41ο έτος της ηλικίας και διαθέτουν επαρκή επαγγελματικά προσόντα ή β) είναι δικαιούχοι μέτρων Νέων Γεωργών την τελευταία 5ετία. Συλλογικές επενδύσεις στο σύνολο των περιοχών. Γεωργοί σε ορεινές περιοχές. Γεωργοί σε περιοχές που αντιμετωπίζουν φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα. Λοιποί Γεωργοί σε κανονικές περιοχές.
60% 60% 60% 50% 40%

Αναλυτικά η Προδημοσίευση του Προγράμματος Σχεδίων Βελτίωσης στις ιστοσελίδες του ΥΠΑΑΤ www.minagric.gr, www.agrotikianaptixi.gr και εδώ.