- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο δήμαρχος Φλώρινας προήδρευσε στην ημερίδα με θέμα: «Συντονισμός για την επίσπευση υλοποίησης του ΠΕΣΔΑ Δυτικής Μακεδονίας» (video)

Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα με θέμα: «Συντονισμός για την επίσπευση υλοποίησης του ΠΕΣΔΑ Δυτικής Μακεδονίας», που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη στις 5 Ιουλίου 2017 και αφορούσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εσωτερικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Οικονομίας & Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Δυτικής Μακεδονίας, τον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ Δυτικής Μακεδονίας (ΔΙΑΔΥΜΑ) και τον Δήμο Κοζάνη.

Προεδρεύων της Ημερίδας ήταν ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος. Παρόντες στην Ημερίδα ήταν ο Αναπλ. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠ. ΕΣ., κ. Ευάγγελος Καπετάνιος. Κατά την έναρξη στον χαιρετισμό του, ο κ. Βοσκόπουλος απευθυνόμενος στον Υπουργό κ. Φάμελλο, ανέφερε πως η Δυτική Μακεδονία είναι πρωτοπόρος στα Στερεά Απόβλητα και συνεχίζει την υλοποίηση και  των υπόλοιπων θεμάτων, τα οποία προβλέπονται από τη νομοθεσία, σε συνεργασία πάντα με τη ΔΙΑΔΥΜΑ. Στην Ημερίδα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη χωροθέτηση, περιβαλλοντική αδειοδότηση κάθε έργου (Δήμου ή ΦοΔΣΑ) και θέματα εκπόνησης μελετών, χρηματοδότησης και υλοποίησης κάθε έργου.

1