- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Παρέμβαση των συμβασιούχων στο δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας

Στη συνεδρίαση της Τρίτης 10 Ιουλίου

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, για να συζητήσουμε το πλέον διακαές ζήτημα των ημερών, το ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεων εργασίας μας καθώς και τον άμεσο ορισμό των μονίμων θέσεων από τη δημοτική αρχή και σύμφωνα πάντα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου. Εν τω μεταξύ, είναι αδήριτη ανάγκη να αναφερθούμε πρώτα σε όλα αυτά που έχουμε συνεισφέρει όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο εργαζόμαστε στις διάφορες υπηρεσίες του Δήμου.

Αρχικά, κρίνεται σκόπιμο να μιλήσουμε για τον απεριόριστο ζήλο που πάντα επιδεικνύεται από τους εργαζομένους κατά τους θερινούς μήνες, οπότε και όλοι μας καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν πάντα το καλοκαίρι. Κι αυτό λόγω των πολλών και διαφόρων πολιτιστικών εκδηλώσεων και δρωμένων που λαμβάνουν χώρα στο Δήμο Φλώρινας.

Επιπρόσθετα, είναι υποχρεωτικό να κάνουμε λόγο για τις πολλές και δύσκολες ώρες εργασίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα που μας πέρασε, όταν όλοι ο συμβασιούχοι δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και ξεπερνούσαμε κάθε μέρα τα όρια αντοχής μας εν μέσω αντίξοων καιρικών συνθηκών. Αναφερόμαστε, βέβαια, στις εργασίες αποχιονισμού, ρίψης άλατος και διάνοιξης όλων των οδών εντός των ορίων του Δήμου Φλώρινας. Και είναι αναμφίβολο ότι όλοι οι συμβασιούχοι έχουμε αποκτήσει εργασιακή εμπειρία και πολύτιμες τεχνικές γνώσεις, που μας καθιστούν πανέτοιμους να ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε δυσκολία προκύψει τους χειμερινούς μήνες που θα ακολουθήσουν.

Κι όλα αυτά, ενώ είναι παραδεκτό από όλους τους αρμόδιους ότι το μόνιμο προσωπικό δεν είναι επαρκές και τις περισσότερες φορές το μεγάλο βάρος των εργασιών εμπίπτει στις πλάτες των συμβασιούχων. Σ’ αυτό το σημείο, πρέπει να αναφερθούμε και στους τομείς Κοιμητηρίων, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, εφόσον κι εδώ το μόνιμο προσωπικό είναι ανεπαρκές. Και για να είμαστε ακριβείς, στους τομείς Κοιμητηρίων και Πρασίνου το προσωπικό αποτελείται μόνο από συμβασιούχους.

Καθίσταται, επομένως, αντιληπτό το γεγονός ότι το αίτημά μας για ανανέωση των συμβάσεων εργασίας μας είναι καθόλα δίκαιο. Απαιτούμε, λοιπόν, από τη δημοτική αρχή να πράξει άμεσα τα δέοντα και να ξεκινήσει σήμερα κιόλας τις διαδικασίες για ανανέωση των συμβάσεων εργασίας μας• αλλά και να ορίσει επίσης τις θέσεις μόνιμου προσωπικού.

Ας μην ξεχνάμε, ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα σε συνάντηση και συνομιλία με τον ίδιο τον δήμαρχο κ. Ιω. Βοσκόπουλο, λάβαμε την απόλυτη διαβεβαίωση από μέρους του ότι οι συμβάσεις εργασίας μας θα ανανεωθούν άμεσα και ο αριθμός των θέσεων που θα οριστούν από το Δήμο θα είναι ίσος και πιθανότατα μεγαλύτερος από τον τωρινό αριθμό των συμβασιούχων.