- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Αναβαθμίζεται η Πανεπιστημιούπολη Φλώρινας – Ξεκινούν οι μελέτες και το έργο προκηρύσσεται τον Απρίλιο 2018

Οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου αναβάθμισης της Πανεπιστημιούπολης Φλώρινας, συζητήθηκαν σε σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων, η οποία πραγματοποιήθηκε στην ΑΝ.ΚΟ. και από την οποία προέκυψε ότι το έργο θα προκηρυχτεί στα τέλη Απριλίου 2018.

Το σύνολο των παρεμβάσεων που θα γίνουν αφορούν σε δύο βασικά υποέργα: Την «Βελτίωση και Αναβάθμιση των Εγκαταστάσεων της Παιδαγωγικής Σχολής και του Περιβάλλοντα Χώρου» και τις «Νέες Κτηριακές Εγκαταστάσεις της Σχολής καλών Τεχνών» σε διπλανό χώρο του ίδιου οικοπέδου. Στην σύσκεψη συμφωνήθηκαν οι προτεραιότητες των παρεμβάσεων στην Πανεπιστημιούπολη, όπως αυτές τέθηκαν από τους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου. Από πλευράς Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχαν ο πρύτανης Αντώνης Τουρλιδάκης και εκπρόσωποι των δύο πανεπιστημιακών σχολών της Φλώρινας, ενώ από την ΑΝ.ΚΟ. συμμετείχε ο γενικός διευθυντής Γιώργος Αμανατίδης.

Ο επικεφαλής της ΑΝΚΟ ενημέρωσε ότι «εντός των ημερών προγραμματίζουμε να ξεκινήσουν οι μελέτες για τις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν στην πανεπιστημιούπολη Φλώρινας», ενώ εκτίμησε ότι «η προκήρυξη του έργου μπορεί να γίνει τον Απρίλιο του επόμενου έτους». Διευκρίνισε πάντως ότι «ο πρώτος λόγος ως προς τις προτεραιότητες του έργου ανήκει στην  πανεπιστημιακή κοινότητα».

Οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου έθεσαν ως απόλυτη προτεραιότητα την  υλοποίηση του έργου της στέγης της Παιδαγωγικής Σχολής και την αποχέτευση του περιβάλλοντα χώρου, ενώ θα ανακαινιστούν όλες οι υπάρχουσες κτηριακές υποδομές, στις οποίες παρατηρούνται πολλά και σοβαρά προβλήματα. Βεβαίως, δεν νοείται Πανεπιστημιούπολη στη Φλώρινα, χωρίς υποδομές της Σχολής Καλών Τεχνών, γι’ αυτό προβλέφτηκε η ανέγερση νέων κτηριακών εγκαταστάσεων.

Από την πλευρά τους ο πρύτανης Α. Τουρλιδάκης και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την συνεργασία των τοπικών Αρχών και κυρίως με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η οποία μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα και να γίνουν πράξη τόσο οι νέες εγκαταστάσεις της Σχολής Καλών Τεχνών όσο και η αναβάθμιση των υπαρχουσών κτηριακών υποδομών της Παιδαγωγικής Σχολής.

Πηγή: e-ptolemeos.gr