- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

«Ενσυναίσθηση»: Nέο Κέντρο Λογοθεραπείας στη Φλώρινα από τη Δήμητρα Σαμαρά (pics)

Σε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο και λειτουργικό χώρο στην πόλη της Φλώρινας, η λογοθεραπεύτρια, Δήμητρα Σαμαρά, δημιούργησε με αγάπη ένα σύγχρονο Κέντρο Λογοθεραπείας, με στόχο να παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες αξιολόγησης και θεραπείας.

DSC_0684

Στο Κέντρο Λογοθεραπείας «Ενσυναίσθηση», εντοπίζονται, αναλύονται και αξιολογούνται λεπτομερώς τα συμπτώματα που παρουσιάζει το παιδί ή ο ενήλικας. Στη συνέχεια, γίνεται συζήτηση και διεξοδική ενημέρωση, ενώ καταρτίζεται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα που προσαρμόζεται πλήρως στις ανάγκες του κάθε παιδιού ή ενήλικα.

DSC_0715

Το Κέντρο Λογοθεραπείας «Ενσυναίσθηση», υποστηρίζοντας την αξία της πρόληψης, προσφέρει δωρεάν την αξιολόγηση, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα κατ’ οίκον συνεδριών.

Η θεραπευτική παρέμβαση αφορά σε:

Το Κέντρο Λογοθεραπείας «Ενσυναίσθηση» στεγάζεται επί της οδού Δημάρχου Αναστασίου Σούλα 4 (2ος όροφος). Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 6980069688 και το e-mail: dimitrasamar@yahoo.gr.

DSC_0705

DSC_0689 DSC_0691 DSC_0700


22014934_176035086307039_1578805982_nΗ Δήμητρα Σαμαρά είναι απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι Πελοποννήσου. Στη διάρκεια των σπουδών της πραγματοποίησε ποσοτική έρευνα με θέμα »Τα Φωνητικά Χαρακτηριστικά των ασθενών με τη Νόσο του Πάρκινσον και οι δυσκολίες στην ποιότητα ζωής των ασθενών».

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και συνέδρια που αφορούν ζητήματα λογοθεραπείας καθώς επίσης κατέχει τίτλους εξειδίκευσης στης μεθόδους PECS – MAKATON που χρησιμοποιούνται σε παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές. Επιπλέον κατέχει τίτλο Master στη Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία του Πανεπιστημίου του Εast London, με πραγματοποίηση ποσοτικής έρευνας στην έννοια της Συναισθηματικής Νοημοσύνης και την επίδραση της στο άγχος και στις ακαδημαϊκές επιδόσεις.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε ιδιωτικά κέντρα ειδικών θεραπειών στην Αθήνα, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2017 διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στη περιοχή της Φλώρινας.