- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κάλεσμα του Σωματείου Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων για το συλλαλητήριο της ΔΕΘ

H κυβέρνηση για άλλη μία φορά κοροϊδεύει ξεδιάντροπα τους εργαζόμενους και τον λαό. Για άλλη μία φορά μας μιλάει για «έξοδο από τα μνημόνια» για λιγότερα μέτρα, ενώ το γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτό σημαίνει νέα μνημόνια και περισσότερα μέτρα. Επιδιώκουν την συναίνεσή μας, τάζοντάς μας «δίκαιη ανάπτυξη». Τι σημαίνει όμως δίκαιη ανάπτυξη; Για εμάς συνεχής φοροαφαίμαξη, ανεργία, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και άλλη καρατόμηση των κοινωνικών επιδομάτων, του επιδόματος θέρμανσης, των παροχών αναπηρίας και του ΕΚΑΣ, ενώ για το κεφάλαιο εκποίηση δημόσιας περιουσίας, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και χαριστικές ρυθμίσεις.

Πόσο δίκαιο είναι η εργατική τάξη να πληρώνει με αίμα το κέρδος των μονοπωλίων; Πόσο δίκαιο είναι να υπάρχουν 18 νεκροί εργαζόμενοι το τελευταίο δίμηνο, λόγω ελλείπων μέτρων, λόγω εντατικοποίησης της εργασίας και αυτοί οι θάνατοι να βαφτίζονται ατυχήματα; Δεν υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη για εμάς, ξέρουμε πως αυτό που έρχεται είναι η μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσής μας. Αυτό ακριβώς θα περιμένουμε να εξαγγελθεί στην ΔΕΘ, αυτό ακριβώς είναι το πραγματικό περιεχόμενο των εξαγγελιών.

Εμείς απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και όλα τα σωματεία, για ενίσχυση των αγώνων, για αγωνιστική απάντηση και αντεπίθεση!

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, πλάι στις δυνάμεις, τα σωματεία και τα συνδικάτα που στηρίζουν το ΠΑΜΕ. Οι αγώνες των εργαζομένων σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς τους προηγούμενους έδειξαν και δείχνουν ότι το εργατικό-λαϊκό κίνημα είναι όρθιο, ζωντανό, υπάρχουν μαχητικές δυνάμεις. Ότι μπορεί να γίνει δύναμη ανατροπής, μπορεί να ανασυνταχθεί, να γίνει πιο μαχητικό και ρωμαλέο,  αμφισβητώντας την κυριαρχία των εκμεταλλευτών, των επιχειρηματικών ομίλων.

Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο μαζικούς αγώνες. Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε κλάδο και κάθε χώρο δουλειάς.

Δε χωρά απογοήτευση. Απαντάμε με οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, στις γειτονιές. Δυναμώνουμε τα συνδικάτα, τις επιτροπές αγώνα, τις λαϊκές επιτροπές.

Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας!

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή!

 

Όλοι/Όλες στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Αριστοτέλους, 

Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στις 6:30μ.μ.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΕΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 15:00