- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις μετά την κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου

Πλέον είναι σαφές ότι η κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμυνταίου ήταν αποτέλεσμα της ληστρικής εκμετάλλευσης του, για μεγιστοποίηση των κερδών της ΔΕΗ Α.Ε. Κάθε μέρα που περνάει αναδεικνύεται καλύτερα το μέγεθος του εγκλήματος που έγινε αλλά και του μεγαλύτερου που ετοιμάζεται.

Η κατολίσθηση έφερε μπροστά στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής τεράστια προβλήματα να αντιμετωπίσουν σε περίπτωση που κλείσει το Ορυχείο.

Θα καταργηθούν συνολικά στην περιοχή περίπου 1400- 1500 θέσεις εργασίας με ότι συνέπειες θα έχει αυτό για τους εργαζόμενους άλλων κλάδων που σχετίζονται με τη δραστηριότητα της ΔΕΗ και τους αυτοαπασχολούμενους στην περιοχή.

Το κάθε πόρισμα που θα βγει το βασικό κριτήριο που θα βάζει για την λειτουργία η όχι του ορυχείου είναι κατά πόσο θα αποφέρει τα αναμενόμενα κέρδη η ΔΕΗ Α.Ε. Δηλαδή πάνε να λύσουν το πρόβλημα με το ίδιο κριτήριο με αυτό που προκάλεσε την κατολίσθηση.

ΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, Η ΦΘΗΝΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ,Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.

Να μη ζήσουμε στην φτώχια και την εξαθλίωση.

Διεκδικούμε:

Καλούμε όλους τους φορείς της περιοχής να συντονίσουμε την δράση μας ενάντια στο έγκλημα που ετοιμάζεται. Στα πλαίσια αυτά για να οργανώσουμε τα επόμενα βήματα μας καλούμε σε:

ΣΥΣΚΕΨΗ

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 7:00μ.μ

στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου

1.Σωματείο Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια.(Σ.Ε.Ε.ΕΝ).

2.Αγροτικός Σύλλογος Αμυνταίου.

3.Εμπορικός Σύλλογος Αμυνταίου.

4.Συντονιστική Επιτροπή Μετεγκατάστασης Αναργύρων.

5.Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φλώρινας.

6.Λαογραφικός, Πολιτιστικός και Αθλητικός Όμιλος Περδίκκα.

7.Ομάδα Γυναικών Φιλώτα.

8.Σύλλογος Προστασίας της Βεγορίτιδας.

9.Συντονιστική Επιτροπή Επιτυχόντων διαγωνισμών ΔΕΗ 2007-8.

10.Συνδικάτο Οικοδόμων N.Κοζάνης.