- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συζήτηση για τα αδέσποτα στο δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας (video)

Το θέμα των αδέσποτων ζώων στην πόλη της Φλώρινας τέθηκε προς συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Τορλαχίδης.

Ο κ. Τορλαχίδης αναφέρθηκε σε πρόσφατα περιστατικά επιθέσεων σε πολίτες και ζήτησε να μάθει τις προθέσεις της δημοτικής αρχής για την επίλυση του θέματος.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Θεοφανίδης, τόνισε πως «ο νόμος δεν μας επιτρέπει να μαζεύουμε τα σκυλιά, απλώς να κάνουμε ένα κέντρο φιλοξενίας. Οι διαδικασίες για το κέντρο αυτό προχωράνε, ενώ έχουμε δημοπρατήσει και δύο χώρους εκτός πόλης. Επαναλαμβάνω όμως πως ο νόμος δε μας επιτρέπει να τα μαζεύουμε και να τα κρατάμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μόνο για 2-3 μέρες, να κάνουμε στείρωση και να παρέχουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επίσης, δε δικαιούμαστε να έχουμε μαντρωμένα πάνω από 22 σκυλιά».

Από την πλευρά ο αντιδήμαρχος, Νίκος Αλεξιάδης, υποστήριξε πως υπάρχει άγνοια του σχετικού νόμου από τους πολίτες, οι οποίοι «όταν θα κάνουμε κέντρο φιλοξενίας, νομίζουν ότι θα κάνουμε ζωολογικό κήπο σκύλων. Αυτό είναι λάθος. Ο νόμος 3840 είναι σαφής και λέει ότι θα μπαίνουν για 2-3 μέρες και θα αφήνονται ελεύθερα». Αναγνώρισε δε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην πόλη και ειδικά στο κέντρο της και πως και ο ίδιος έχει γίνει μάρτυρας περιστατικών.

Ο δημοτικός σύμβουλος, Σταύρος Παπασωτηρίου, αναφέρθηκε στην πιθανότητα κάποια από τα σκυλιά να έχουν λύσσα και απαντώντας ο κ. Αλεξιάδης ξεκαθάρισε πως δεν έχει αναφερθεί κάποια τέτοια περίπτωση.