- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ενημέρωση για τη νόσο Alzheimer- Άνοια από το νοσοκομείο Φλώρινας και το δήμο Φλώρινας

Στα πλαίσια του Εθνικού Πιλοτικού προγράμματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων – ¨ΗΠΙΟΝΗ¨ του Υπουργείου Υγείας, έχει αναλάβει το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας με την βοήθεια του Δήμου Φλώρινας να πραγματοποιήσει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών του Νομού μας.

Η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει υπό την αιγίδα του δήμου Φλώρινας, την ευθύνη και εποπτεία της διεύθυνσης της νοσηλευτικής υπηρεσίας κ. Αλεξάνδρα Μάλαμα και η ομάδα επιστημόνων θα απαρτίζεται από Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό, Νοσηλευτή, Εργοθεραπευτή, Επισκέπτριες Υγείας, Φυσικοθεραπεύτρια.

Η εκστρατεία ενημέρωσης θα ξεκινήσει την Παρασκευή 03/11/2017 από τις κοινότητες Αμμοχωρίου και Κλεινές στις 18:00 σε χώρους που θα μας παραχωρήσει η αντίστοιχη κοινότητα.

Στις 10/11/2017 στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στην κοινότητα της Μελίτης και του Αρμενοχωρίου

Στις 17/11/2017 στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στην κοινότητα του Αετού και του Αγίου Γερμανού στις Πρέσπες

Θα οργανωθούν επίσης δράσεις ενημέρωσης στο ΚΑΠΗ Φλώρινας και στο ΚΑΠΗ Αμυνταίου στην κοινότητα Κολχικής, Ερυθρό Σταυρό, στο γενικό νοσοκομείο Φλώρινας κλπ.

Στις 2/12/2017 θα οργανωθεί εσπερίδα στην αίθουσα πολλαπλών του δήμου Φλώρινας με θέμα που θα αφόρα στην Άνοια και στην νόσο Alzheimer. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η κ. Μαγδαληνή Τσολάκη Ψυχίατρος, Νευρολόγος, Θεολόγος Καθηγήτρια της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της εταιρίας Alzheimer στην Ελλάδα. Την κ. Τσολάκη θα πλαισιώσουν με δικές τους ομιλίες μια ψυχολόγος του κέντρου Alzheimer – hellas για την αξιολόγηση των ατόμων με Άνοιας, μια φυσικοθεραπεύτρια η κ. Τσολακίδου Σταυρούλα καθηγήτρια εφαρμογών στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, και μια εργοθεραπεύτρια Ιωάννα Κατσούρη Καθηγήτρια εφαρμογών στο ΤΕΙ εργοθεραπείας Αθηνών και υποψήφια διδάκτορα στην ιατρική Θεσσαλονίκης.

Με εκτίμηση

Η ομάδα που οργανώνει την εξόρμηση

01 02 03 04 05 06