- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Οι ευρωβουλευτές Γ. Κύρτσος, Κ. Χρυσόγονος και Ν. Ανδρουλάκης για την Τουρκία (video)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν οι ευρωβουλευτές Γιώργος Κύρτσος, Κώστας Χρυσόγονος και Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή την παρουσία τους στη Φλώρινα και την εκδήλωση «Ρατοπούλεια» της Ευξείνου Λέσχης.

«Το ζήτημα της Τουρκίας απασχολεί ήδη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Έχουμε ψηφίσει το πάγωμα των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας και θεωρούμε ότι δεν έχει τα χαρακτηριστικά ενός κράτους που μπορεί να γίνει πλήρες μέλος» είπε ο κ. Κύρτσος για να προσθέσεις πως «οι σχέσεις με την Τουρκία δεν προσδιορίζονται μόνο σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιστορικής μνήμης. Η Τουρκία έχει γίνει μια μεγάλη περιφερειακή δύναμη».

Ο Κώστας Χρυσόγονος σημείωσε πως «η Τουρκία είναι ένας σημαντικός παράγων για τη σταθερότητα ή την αστάθεια της Ανατολικής Μεσογείου. Δυστυχώς, την τελευταία δεκαπενταετία, αντί να συγκλίνει προς τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, μάλλον αποκλίνει…Και αυτό ισχύει και στο εσωτερικό και προς το εξωτερικό».

«Η προσπάθεια μας είναι να υπάρχει σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή… Ο κ. Ερντογάν είναι ένας παράγοντας αποσταθεροποίησης της περιοχής, είτε αφορά τη Συρία, είτε αφορά άλλες γείτονες περιοχές με την Τουρκία. Και είδαμε και τι έγινε με το Κυπριακό. και εκεί πρέπει να υπογραμμίσουμε το σοβαρή στρατηγική της Ελλάδας την προηγούμενη δεκαπενταετία, εντάσσοντας την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης, Τάσος Αντωνιάδης, από την πλευρά του ζήτησε και από τους τρεις να βοηθήσουν να προχωρήσει παραπέρα το θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Δείτε αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στο παρακάτω video.