- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Κ. Γέρου για τις εξελίξεις στο θέμα των Αναργύρων (video)

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με αντικείμενο τις εξελίξεις στο θέμα των Αναργύρων αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Κωνσταντίνος Γέρου.

Ο συντονισμός και η επιτάχυνση των διαδικασιών για τη μετεγκατάσταση, καθώς και η ανεύρεση κατοικιών, αλλά και η επιδότηση ενοικίου συζητήθηκαν στη συγκεκριμένη σύσκεψη.

Σύμφωνα με τον κ. Γέρου, αναφορικά με την επιδότηση ενοικίου, αποφασίστηκε να συγκεντρωθούν όλες οι υπεύθυνες δηλώσεις των κατοίκων και να αποσταλούν στη ΔΕΗ από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, ώστε να ξεκινήσει η επιδότηση, η οποία θα τρέξει αναδρομικά από αρχές Οκτωβρίου.

Όσον αφορά στις αποζημιώσεις για τις καλλιέργειες που βρίσκονται στην «κόκκινη ζώνη», ο κάθε κάτοικος θα υποβάλλει αίτηση και η ΔΕΗ, δια μέσω των γεωπόνων της, θα εκτιμήσει τη ζημιά και θα προχωρήσει στις αποζημιώσεις.

Τέλος, ο κ. Γέρου αναφέρθηκε και στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από πλευράς Περιφέρειας μετά και τη ψήφιση του άρθρου 147 στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι οποίες έχουν τετράμηνο ορίζοντα.