- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο βουλευτής Κ. Σέλτσας για την οδική διασύνδεση Φλώρινας – Πέλλας

Στις 3/10/2017 πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά μια ευρεία σύσκεψη παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη. Στην συνάντηση μετείχε και ο Βουλευτής Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν τα έργα υποδομών στον νομό της Πέλλας και της διασύνδεσής τους με όμορους νομούς όπως της Φλώρινας.

Ο κ. Υπουργός ανακοίνωσε την έναρξη της χρηματοδότησης των οδικών παρακάμψεων Χαλκηδόνας – Γιαννιτσών με συνδυασμό χρηματοδότησης από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια αλλά και την επικαιροποίηση της μελέτης σκοπιμότητας της προαστιακής σύνδεσης Θεσσαλονίκης –Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών με παράκαμψη προς Αριδαία.

Πρόκειται για αναπτυξιακά έργα που θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην ταχύτερη και ευκολότερη μεταφορά προσώπων και εμπορευμάτων στον άξονα Θεσσαλονίκη – Έδεσσα –Φλώρινα – FYROM στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών. Θα ενισχύσουν την εμπορική εξωστρέφεια και την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, θα μειώσουν το κόστος των μετακινήσεων και θα βοηθήσουν στην υλοποίηση και παράλληλων σχεδιασμών, όπως η σιδηροδρομική Εγνατία και η λειτουργία του Χερσαίου Λιμανιού στην βιομηχανική περιοχή της Φλώρινας.

Η συνεργασία των νομών Φλώρινας και Πέλλας και στον τομέα των μεταφορών είναι επιβεβλημένη και εντάσσεται στον γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

4102